Derfor tatoverer tusenvis dette tegnet

Publisert

(SIDE2):- Du har sikkert sett folk i sosiale medier som har tatovert et semikolon. Og nei, det er ikke av grammatiske årsaker - det er faktisk en mye mer rørende histore bak, skriver britiske The Mirror.

På Facebook, Twitter og Instagram lastes det stadig oftere opp bilder av folk som har tatovert et semikolon.

Med hashtaggen #semikolonproject viser folk fram sin kroppskunst, og noen har tatovert tegnet «;», andre har brukt tusj.

Tanken bak er å støtte alle som har vært gjennom en tøff periode i livet, spesielt når det gjelder depresjon, angst eller selvmordstanker. Hensikten med å male eller tatovere et semikolon på kroppen er å stå opp mot fordommer rundt psykiske lidelser.

Noen tatoverer seg fordi de har hatt det vanskelig selv, andre fordi de har hatt en venn eller familiemedlem som har slitt psykisk.

Det er organisasjonen «The Semicolon Project» som står bak, skriver Aftonbladet. Det holder egentlig å dele hashtaggen, men mange velger å ta en tatovering, for å vise egne erfaringer i håp om at andre skal få det litt bedre. 

Hvorfor akkurat semikolon?

Tegnet er en mellomstilling mellom komma og punktum. Ifølge organisasjonen har de valgt dette fordi tegnet står for «en setning (mening) som forfatteren kunne ha avsluttet, men som bestemte seg for ikke å gjøre det. Du er forfatteren, og setningen er ditt liv».

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.