RØDE LEPPER: Om det er bevisst eller ubevisst vet vi ikke, men Miley Cyrus blir stadig sett med knallrøde lepper. Foto: Bulls
RØDE LEPPER: Om det er bevisst eller ubevisst vet vi ikke, men Miley Cyrus blir stadig sett med knallrøde lepper. Foto: Bulls Foto: Digital

Derfor går alle med rød leppestift i april

Nå kan du støtte en god sak, samtidig som du ser smashing ut.

Publisert

(SIDE2): Har du sett at det er flere som bruker rød leppestift i april, enn resten av månedene i året?

Det har kanskje ikke rukket å bli like stort ennå, men saken «Red my lips» fungerer ganske likt som «rosa sløyfe»-kampanjen i oktober, og «Movember» i november.

I april er det imidlertid ikke kreft i ulike former som står i fokus, men seksuelle overgrep og voldtekt.

Synlighet

Red My Lips er en internasjonal ikke-profitt organisasjon, som bruker rød leppestift som et redskap for å skape mer oppmerksomhet rundt seksuell vold, kjempe mot voldektsmyter, skyldsfølelse, og støtte til alle overlevende.

Støttespillerene, populært kalt for «krigere», går med rød leppestift gjennom hele april, som er måneden mot seksuelle overgrep. Dette handler ikke om å være tiltrekkende eller stilig, men å skape en synlighet og oppmerksomhet.

Dette er for å spre budskapet om at det er voldtektsmennene som er ansvarlige for overgrepet, og ikke offeret. Det handler ikke om korte skjørt, rød leppestift og alkohol.

Organisasjonen ønsker å få frem budskapet om at seksuelle overgrep ikke bare er en problemstilling som omhandler kvinner, men mennesker generelt.

Flere alternativer

Om du ønsker å være med på bevegelsen, men ikke er så hypp på å smøre leppene dine med rød leppestift, finnes det andre måter du kan bidra på, forteller organisasjonen.

Du kan be en venn eller kjæreste om å gi deg et rødt kyssemerke på kinnet, og la det være der gjennom dagen. Du kan ta en midlertidig tatovering, sånne som vi brukte da vi var små.

Du kan male den ene neglen din rød, eller så kan du printe ut et bilde av røde lepper, og feste det bak i bilruta eller soveromsvinduet ditt. Du kan også ta på deg rød leppestift, og laste opp et nytt profilbilde på Facebook.

Valgmulighetene er mange. I mellomtiden kan du hente inspirasjon fra disse kjendisene og modellene, som helt klart rocker looken med røde lepper.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!
Foto: Camera Press