Foto: Colourbox

Derfor burde man ikke trene når man er syk

Kjenner du til «nakke-regelen»?

Publisert

Hva gjør man når man er syk, men har så inderlig lyst til å dra på trening?

De fleste velger gjerne å krype under dyna og titte på serier mens andre ignorerer symptomene og drar på trening likevel. Hva er egentlig riktig?

Man har kanskje blitt fortalt at man burde ta det med ro under økten om man absolutt ikke klarer å holde seg unna treningssenteret, eller holde seg rolig frem til sykdommen har roet seg ned.

Les også: Hvorfor du ikke bør trene når du er fyllesyk

Vel - det ser ut til at begge teoriene stemmer. Ifølge Huffington Post mener flere leger at man ikke burde ta så hardt i dersom man velger å trene på sitt aller svakeste. 

«Nakke-regelen»

Dr. Dan Robertson, som er lege hos Push Doctor i England, forteller Huffington Post at man burde ta hensyn til «nakke-regelen».

- Om symptomene gjelder fra nakken og nedover, burde man se bort i fra å dra ned til treningssenteret, forklarer Dan. Dr. Eleanor Atkins, som er lege i Bupa UK, er enig med Dans utsagn. Hun mener om man sliter med rennende nese, hodepine eller sår hals - burde det gå fint å trene, så lenge man tar det med ro.

Les også: Forskere tror de har funnet ny behandling for kvinner som blør mye under menstruasjon

Men man burde ta forhåndsregler til tross for ekspertenes tips. 

Hold treningsøkten rolig

I følge Dr Lorenzo Masci, en treningskonsulent, har det seg slik at man burde kun bruke 50 prosent av den vanlige treningsøkten når man først er syk. Å holde seg stabil og rolig under treningsøkten reduserer sjansen til å skade seg under trening. Her gjelder det å gå rolig på mølla og ta det med ro.

Dr. Lorenzo forklarer videre til den britiske avisen at hard trening mens man er syk, kan gjøre enn sykere i en lenger periode.

- Pass på at du er ordentlig hydrert. Dette reduserer risikoen i skade, forbedrer hjernefunksjon, og hjelper kroppen din til å bli frisk og rask, forteller Dr. Lorenzo til Huffington Post.

Les også: Gjør du disse feilene, blir treningen et ork

Les også: Derfor bør du sjekke fargen på urinen din

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!