Det er en by langt nord som topper sexleketøystatistikken, ifølge en ny undersøkelse utført av Norstat. 
Det er en by langt nord som topper sexleketøystatistikken, ifølge en ny undersøkelse utført av Norstat.  Foto: Istock

Denne byen topper sexleketøystatistikken

Ny undersøkelse har kartlagt nordmenns sexvaner.

Publisert

En ny undersøkelse utført av Norstat på oppdrag fra Kondomeriet tar for seg nordmenns sexvaner. Det har blitt spurt om orgasme, sexleketøy, drømmer og fantasier for både kvinner og menn. 

Svarene kommer fra fem utvalgte byer: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø. Det var mulig å gi flere svar på samme spørsmål. 

Les også: Undersøkelse: Norske menn ønsker seg mer romantikk og sex i 2018

Tromsøværinger bruker mest sexleketøy

I undersøkelsen kommer det frem at Tromsø er byen i Norge som topper listen for bruk av sexleketøy. Hele 39 prosent oppgir at de bruker en vibrator eller dildo og 45 prosent oppgir at de ser på erotiske filmer. Med dette blir Tromsø byen som topper listen på bruk av sexleketøyHele 81 prosent svarer at de synes det er greit at partneren bruker sexleketøy. Kristiansand tar en andreplass med 79 prosent, Oslo med 77 prosent, og Stavanger og Trondheim med delt fjerdeplass med 74 prosent. 

Foto: Skjermdump / Kondomeriet

Kondomeriet melder at den mest populære sexleketøyet som suser forbi i både butikk og på nett er den vibratorliknende Womanizer. På en andreplass finner man en penisring fra Fifty Shades-serien. 

- Det er utrolig spennende å se at et sexleketøy for menn havner så høyt opp på listen. Sexleketøy til kvinner har for lengst blitt akseptert, men leketøy til menn har hengt litt etter i tiden. Det er flott at det nå har snudd, forteller nettredaktør og presseansvarlig Dorthea Berge til Side2.

Den gode gamle rabbitvibratoren som vi først ble introdusert til i Sex og singelliv da Samantha fant evig glede i den lille saken. Den topper i Oslo og Bodø, og viser at den er fortsatt populær etter den ikoniske episoden.

Les også: 6 grunner til at folk faker orgasme

Her har folk flest sex

I sexvaneundersøkelsen kommer det frem at nordmenn er ganske tradisjonelle når det gjelder hvor man har sex. 

95 prosent svarer at de har sex i senga, 41 prosen svarer at de har sex i sofaen og 33 prosent svarer at de har sex på badet. 

På fjerdeplass kommer kjøkkendet, friluftssex tar femteplassen og i bilen havner på sjetteplass. 

Foto: Skjermdump

Sex i det fri og fantasier

Det kommer ikke som en overraskelse at de fleste har et par sexfantasier som de drømmer om å utføre.

41 prosent av de spurte drømmer om å ha sex utenfor hjemmet sitt. 44 prosent av menn har mer lyst å ha sex i friluft mens 38 prosent av kvinner ønsker det samme.

På andreplass finner man fantasien om trekant som toppes sammen med å ha sex i det fri, men meningene er delt mellom menn og kvinner. 48 prosent av menn fantaserer om trekant mens 34 prosent av kvinner helst vil ha sex når de vil. 

Undersøkelsen viser at menn synes å ha realisert sine fantasier i større grad enn kvinner. Hele 40 prosent av menn har realisert fantasien om å ha sex med en fremmed, mens 30 prosent av kvinner har realisert drømmen sin om å ha sex på offentlig sted. Oslo topper listen av realiseringen av sex på offentlig sted med 38 prosent og sex med en fremmed topper med hele 39 prosent i Tromsø.

Les også: Undersøkelse: - Folk som trener har mest sex

Og denne: Durex-undersøkelse: To av tre menn synes ikke det er viktig at partneren får orgasme

Menn har mindre kunnskap om orgasme

Av undersøkelsen kommer det også frem vet mindre enn kvinner om hvilken form for stimuli som gir dem orgasme. 

88 prosent av de spurte kvinnene oppgir at klitorisstimuli gir dem orgasme, mens bare 12 prosent av mennene oppgir at penisstimuli gir dem orgasme. 

Foto: Skjermdump

29 prosent av de spurte mennene oppgir at de ikke vet hvilken form for stimuli som gir dem orgasme. 

Norstat har gjennomført undersøkelsen for Kondomeriet i samarbeid med Brand Cognition, med 2715 respondenter. I en kommentar til svarprosenten på 19, som er bare litt lavere enn det Norstat normalt har på landsrepresentative undersøkelser, er det temaet – sex - som er hovedårsaken som oppgis for at man ikke ønsket å delta.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!