Historien med Dejah Hall (26) fra Arizona, USA, omtales i flere britiske og amerikanske aviser denne uken.
Historien med Dejah Hall (26) fra Arizona, USA, omtales i flere britiske og amerikanske aviser denne uken. Foto: Facebook/Nyheter24

Dejah (26) brukte heroin hver dag - slik ser hun ut nå

Småbarnsmoren har vært dopfri i fire år.

Publisert

(SIDE2):Dejah Hall (26) fra Arizona, USA, deler sin sterke historie på Facebook. Her forteller hun om sin kamp mot narkotika, og viser før-og etterbilder av seg selv.

26-åringen var i flere år avhengig av heroin og metamfetamin. Nå har hun vært dopfri i fire år, og ønsker å dele sin historie for å hjelpe andre. En rekke aviser skriver om Dejah denne uken etter at bildene er blitt delt i sosiale medier:

«Responsen på innlegget har vært overveldende. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få en slik respons fra samfunnet. Jeg vet hva jeg vil med livet mitt, og hva jeg ønsker å bruke livet mitt til for å hjelpe andre. Å bli rusfri er en av disse tingene jeg vil bidra med», sier hun og påpeker at hun synes det er flaut å vise bildene av seg selv, men at det er virkeligheten og sannheten om hva narkotika gjør med kroppen.

(Artikkelen fortsetter nedenfor videoen)

youplay

Slik begynte livet som narkoman

- Det begynte med at jeg festet med en kamerat, og vi tok smertestillende piller fordi det var tungt hjemme, så gikk det nedover etter det, sier Dejah til DailyMail.

Fra hun var 17 til 20 år tok hun mye reseptbelagte piller. Men abstinensene ble kraftige da hun ønsket å slutte, og hun ble tilbudt heroin av en kamerat. Det var starten på et enda tøffere liv.

- Jeg var et monster på alle mulige områder. Jeg brydde meg ikke om noen andre og jeg brydde meg ikke om jeg kom til å dø.

Vendepunktet kom i 2012 da hun besøkte sin morfar. Selv sa Dejah til ham at hun hadde det fint, men han trodde henne ikke.

- Han sa at jeg sårer ham dypt.

Da ønsket 26-åringen å endre livet sitt, men i samme tidsperiode ble hun arrestert og dømt til fengsel for besittelse av narkotika og reseptbelagte medikamenter. I fengsel klarte hun å slutte med narkotika, og er i dag mor til en liten jente.

Foruten et ønske om å hjelpe andre, delte Dejah historien på Facebook for å feire at hun har vært rusfri i fire år, og for å hylle sitt nye liv.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!