(SIDE2): Brian Turner (23) har slitt med kraftig akneutbrudd i flere år.

Han skal ha forsøkt flere medisiner for å få bedre hud, men kvisene har kommet tilbake hver gang etter at han trappet ned medisinbruken.

Nå har den britiske mannen delt et videoklipp på sin Instagramkonto om hvordan han endelig har klart å få kontroll på aknesykdommen.

Ifølge Brian, som for øvrig ikke har noen ernæringsutdannelse, er det nemlig endring i kostholdet som har bidratt til en renere og glattere hud. Selv er han blitt veganer.

- Dropp alt av melk- og meieriprodukter, drikk minst 3,7 liter vann og spist 10-16 porsjoner grønnsaker hver dag. Jeg så raskt forbedring etter at jeg gjorde disse tingene, skriver briten på sin Instagramkonto.

Virale kviseråd

Videoklippet av Brians før-og-etter-bilder som ble publisert for fire dager siden har i skrivende stund blitt vist over 50.000 ganger. Flere medier som Daily Mail og danske Dagens.dk har nå omtalt 23-åringens kvisetips.

Mange på Instagram skriver at de er imponerte av endringene og sier de selv har opplevd lignende resultater etter å ha blitt mer bevisst på kostholdet. Likevel er det flere som mener det er viktig å være kritisk til rådene fra Instagram-klippet.

Mange påpeker blant annet at hvordan huden reagerer på ulike faktorer er individuelt og at man ikke nødvendigvis vil få «magiske resultater» på grunn av at man spiser noe mer eller mindre av enkelte matvaregrupper.

- Ikke strekk det for langt kompis. Bare spis mindre av melkeprodukter, søtsaker og fett, drikk mye vann og unngå stress = bedre resultater, skriver en i kommentarfeltet.

- Alt i moderate mengder, er en annen kommentar.

(Artikkelen fortsetter under)

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

- Maten påvirker huden

Side2 har  tidligere intervjuet hudlege Michael Zangani som sa at dette med kosthold og akne har vært svært omdiskutert de siste årene.

- Det var på 70-tallet at det først ble publisert to store studier som ikke fant en sammenheng mellom kosthold og akne. Men disse var egentlig meget ufullstendige studier, men satt likevel spor i hudmiljøet, sier Zangani.

- Nå kommer det flere forskningsrapporter som viser at kosthold kan spille en rolle, men det er forskjellig fra person til person. Noen kan reagere på mye karbohydrater, andre på for eksempel meieriprodukter og for noen har det ingenting å si. Selv store anerkjente hudtidskrifter mener idag at man ikke kan utelukke at økt brukt av karbohydrater og meieriprodukter kan ha negativ effekt på akne, uttalte hudlegen.

Klinisk ernæringsfysiolog Tina Hamelten mener at det man spiser absolutt har en påvirkning på huden. Hun har tidligere uttalt til Side2 at det blant annet er viktig å spise nok av essensielle fettsyrer, samt frukt og grønt.

- Det du spiser påvirker absolutt huden, men det er viktig å huske på at alt handler om balanse. Hvis kroppen din ikke har det bra vises dette også på huden, sa ernæringseksperten.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!