Foto: (Thinkstock.com)

Avhengig av kaffe? Det er ikke din feil

Forskerne mener å ha funnet kaffe-gen.

Publisert

(SIDE2): Forskerne har lenge visst av DNAet påvirker hvor mye kaffe man drikker, men en ny studie viser at det er seks genetiske varianter når det kommer til vanen med å drikke kaffe.

Fire av de nye variantene har med gener som har med koffeinet å gjøre, blant annet hvordan det brytes ned og hvordan det stimulerer kroppen. De to andre er de som overrasker mest – de er ikke linket direkte til koffeinet, men til kolesterol- og blodsukkernivået. Det skriver independent.co.uk.

LES også:7 grunner til å spare på kaffegruten

Forskerne tror dette kan være med å forklare hvorfor vi reagerer forskjellig på gitte doser koffein og kaffe, og kan hjelpe til å si mer om sammenhengen mellom kaffe og helse.

- Kaffe og koffein har blitt koblet til helsefordeler. Våre funn kan hjelpe å identifisere undergrupper av mennesker som mest sannsynlig vil oppnå fordeler ved å øke eller redusere kaffeinntaket, sier Marilyn Cornelis, leder av studien.

LES også:- Putt smør i kaffen

Kaffe-genetikken kan sammenlignes med den som er funnet ved stuider på alkohol og tobakk.

- Som tidligere genetiske analyser av sigarettrøyking og alkoholinntak, så er denne studien et eksempel på hvordan genene våre kan påvirke visse typer vanedannende oppførsel, sier professor Daniel Chasman.