I BUTIKKEN: Sørg for å velge mellommåltider som bidrar med både proteiner, langsomme karbohydrater og sunt fett. Da sikrer du deg en jevnere og langsomme blodsukkerstigning som igjen bidrar til et stabilt energinivå og bedre metthetsfølelse.
I BUTIKKEN: Sørg for å velge mellommåltider som bidrar med både proteiner, langsomme karbohydrater og sunt fett. Da sikrer du deg en jevnere og langsomme blodsukkerstigning som igjen bidrar til et stabilt energinivå og bedre metthetsfølelse. Foto: (Colourbox)

7 sunne og enkle mellommåltider

Denne maten bør du se etter når du er på farten.

Publisert

(SIDE2):  I en hektisk hverdag er det ikke alltid like lett å planlegge måltidene og ofte kan det gå lang tid mellom lunsj og middag.

Da er fornuftig med mellommåltider, men det er ikke sikkert at man er hjemme og har god tid til å lage seg noe både er kjapt, sunt og godt.

Mange har nok erfart at impulskjøp på tom mage og lavt blodsukker ikke alltid ender med de sunneste matvalgene. Da kan det være greit å vite hva man skal se etter.

Her er 7 tips til sunne mellommåltider kroppen din vil sette pris på:

Yoghurt

Yoghurt og lignende produkter er et fint alternativ når du trenger påfyll av energi.  Det anbefales å spise tre porsjoner meieriprodukter om dagen. Dette er for å sikre seg viktige næringsstoffer som kalsium og jod, og i tillegg er meieriprodukter naturlig rik på protein. Yoghurt er et eksempel på én porsjon, men sørg for å velge variantene med lite eller tilsatt sukker.

LES OGSÅ: Gresk eller tyrkisk yoghurt?

Foto: Thinkstock

Nøtter

En neve nøtter er både enkelt, smakfullt og godt. Nøtter er en god kilde til sunne fettsyrer, protein og ulike vitaminer og mineraler. Disse bidrar til et stabilt blodsukker og metthetsfølelse når du trenger litt ekstra energi.

Påleggspakke og frukt

Det høres kanskje rart ut å gomle en pakke med kjøttpålegg, men dette er absolutt et alternativ som er verdt å teste ut. Dette er nemlig både magert og et proteinrikt mellommåltid som metter. Sørg for å velge de magre og sunneste variantene som for eksempel kjøttpålegg av kalkun eller kylling.  En frukt fungerer perfekt som en liten dessert. 

Kaffe latte

KALORIBOMBE? Ja, hvis du putter masse sukker og sjokoladesaus i kaffen så blir det fort en del ekstrakalorier. Men en kaffe latte bestående av lettmelk og kaffe ligger på rundt 125 kilokalorier og kan helt klart være et næringsrikt, lite mellommåltid.
KALORIBOMBE? Ja, hvis du putter masse sukker og sjokoladesaus i kaffen så blir det fort en del ekstrakalorier. Men en kaffe latte bestående av lettmelk og kaffe ligger på rundt 125 kilokalorier og kan helt klart være et næringsrikt, lite mellommåltid. Foto: (Thinkstoock.com)

Joda, en kaffe latte kan fint fungere som et mellommåltid. Denne kaffedrikken bidrar med både antioksidanter fra kaffebønnene og protein, B-vitaminer og kalsium fra melken. I tillegg kan koffeinen være med på å kvikke deg opp når du kjenner energinivået er dalene de siste jobbtimene på ettermiddagen.

Avokado

Denne fete frukten er proppfull med næringsstoffer som kroppen trenger. Avokado gir deg blant annet vitamin C, vitamin E og sunne fettsyrer som bidrar til en god og langvarig metthetsfølelse. Spis den alene eller som pålegg på knekkebrød eller grovt brød.

Grønnsaker

De fleste av oss har bare godt av å spise mer grønt og et mellommåltid med grønnsaker er en ypperlig måte for å øke inntaket. En pose knaskerøtter eller sukkererter er eksempler på gode alternativer når du er på farten. Er du hjemme, men det fortsatt er litt lenge til middag er for eksempel kålrotbiter, paprikastrimler og agurkstaver perfekt som ventegrønnsaker. 

Cottage cheese

Cottage cheese inneholder flere gode næringsstoffer som blant annet kalsium og meieriproduktet har en høy andel protein som bidrar til en god og langvarig metthetsfølelse. Denne ferskosten kan nytes alene eller sammen med for eksempel noen nøtter og friske bær eller fruktbiter.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!