Foto: (Colourbox)

7. mai er den internasjonale masturberingsdagen

Jepp – alle viktige begivenheter har sin egen dato, så klart.

Publisert

(SIDE2): 7. mai er den internasjonale onani-dagen, der hovedmålet er å beskytte retten til å bedrive nettopp masturbering.

Dagen har blitt markert mer eller mindre stort årlig siden 1995. Det var da sex-produsent Good Vibration som mente masturbering burde ha en egen dag. Årsaken var at leder av USAs offentlige helseutvalg, Jocelyn Elders, ble sparket av president Bill Clinton fordi hun foreslo at masturbering burde være en del av sex-undervisningen i skolen.

Siden da det utviklet seg til at hele mai regnes som masturberings-måneden.

Fordeler

Selvsagt er det en dag for både menn og kvinner, og at det å onanere også har fordeler både fysisk og mentalt, er selvsagt ikke så dumt.

Orgasme frigir endorfiner, dopamin og oxytocin, som gjør godt for humøret og gir deg en naturlig «høy» følelse.

Jevnlig runking kan også forebyggeprostatakreft, som er en av de vanligste krefttypene hos menn, ettersom det er med på å «skylle ut» kreftfremkallende giftstoffer i prostata.

For jentenes del er det også lurt – og her er 6 gode grunner til at jenter bør onanere regelmessig.

For mye?

Ifølge en overlege er det også noe som regens som normalt, når det kommer til hvor ofte man tar egne hender fatt. For selv om man ikek kan ødelegge noe, så kan det bli for mye av det gode.

Men det er et råd som kan være lurt å følge, for både gutter og jenter: ikke onaner på samme måte hver gang. Gjør man det alltid på samme måte, kan man nemlig bli «avhengig» av den rutinen for å klare å komme, og det kan bli vanskeligere å få orgasme når man har sex med en partner.

Det bør kasnkje legges til at det i år er to markeringer som faller på samme dag - det er også «arbeid i hagen naken»-dagen denne lørdagen ...

LES mer. Derfor bør du gjøre hagearbeidet naken lørdag

God 7. mai!