Foto: Colourbox

6 ting som skjer med kroppen når du slutter å ha sex

Men det er én god nyhet for de aller, aller fleste.

Publisert

(SIDE2): Det finnes mange gode grunner til å ha sex. Studier forteller oss stadig hva som er «det perfekte antallet sexpartnere».

Samtidig meldte TIME Magazine i fjor om at det kulturelt sett er trolig at foreldrene dine har mer sex enn deg.

Men det snakkes sjelden om de som har et så dårlig forhold at de sjelden har sex sammen. Eller hva med de som er single i lengre perioder.

LES SIV GAMNES SISTE BLOGG:Bedre sex med hår?

Vi spurte Siv Gamnes om noen av de vanlige mytene rundt det vi kan kalle sextørke.

SE OGSÅ: 5 ting kvinner ikke vet om menn og sex

Menn får mer ereksjonssvikt

-Dette stemmer faktisk, sier sexolog og Nettavisen-blogger Siv Gamnes.

-Ereksjon er avhengig av god blodgjennomstrømning i musklaturen. Muskler som ikke blir brukt, blir slakkere. Det samme gjelder bekkenmusklaturen – både hos menn og kvinner.

LES GAMNES' BLOGG:Når penis blir slapp, midt i akten

Kvinner kan få problemer med tørrhet

-Kvinners lubrikasjon er svar på ereksjonen hos mannen. Det beste svaret på om en kvinne er opphisset, er hvordan lubrikasjonen er.

SE OGSÅ: 10 rare sexfakta

Immunforsvaret ditt blir dårligere

-Har du sex med en partner, eller sex med deg selv, øker ocytocin og testosteron, og disse hormonene har en god effekt på immunforsvaret. Folk som trener er derfor generelt friskere enn folk som ikke trener fordi det enkelt sagt er de samme hormonene som skilles ut. Det er godt dokumentert at seksuell aktivitet har en positiv effekt. Men om det bare er det, er vanskelig å si, sier Siv Gamnes.

Du blir mer stressa når du ikke har sex

-Man kan legge lokk på følelsene og over tid kan du føler at mister lysten. Det kan være lurt å spørre seg grunnen til hvorfor du føler deg så frustrert. Sex minsker stresshormonene og er en kilde til avslapning.

Du øker risikoen for hjerte- og karsykdommer

-Du får når du er opphissa og kåt, en blodtrykksøkning og en bedre blodgjennomstrømning. Det er mer gunstig for kroppen. Det er derfor sex omtales som en god treningsform, sier Siv Gamnes.

Kvinner får færre urinveisinfeksjoner

-Dette er faktisk tilfelle, sier Siv Gamnes. Det er derfor kvinner anbefales å tisse etter at de har hatt sex.

-Kvinner har så kort urinrør at bakterier fra samleiet kan dyttes opp i urinblæren, sier Siv Gamnes. Mange kvinner er ikke klar over at dette kan skje.

Men den gode nyheten er:

Sextørke er ikke farlig. Det er heller ikke farlig å ha lite sex en periode – selv om det kanskje ikke er ønskelig.

-Det virker som om du må ha sex med andre for å lykkes. Man kan jo ha sex med seg selv! Så lenge man ivaretar sin egen seksualitet - med seg selv, så vil det forebygge like mye. Det å rett og slett onanere og ta vare på egen seksualitet, er en god ting, sier Siv Gamnes.

LES BLOGGINNLEGGET:Er onanering skadelig?

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

LES OGSÅ: 9 vitenskapelige grunner til å ha sex ofte