Foto: (Colourbox/Illustrasjon)

6 ting som skjer i kroppen din når du blir kåt

For de nysgjerrige.

Publisert

(SIDE2): Å være kåt er noe av det diggeste som fins, og også noe av det mest naturlige. Det sier seg vel selv hvor man kjenner det først og best når det skjer, men hva med alle de andre tingene som skjer i kroppen?

Expressen har laget en liste på ting som foregår når kåtskapen slår inn, og basert på den har vi også laget en liste – for de som undrer seg utover selve følelsen.

En ting som de fleste vel vet, men som er ok å huske på dersom man tar kåtskapen over i samleie - det tar litt lenger tid for kvinner å nå toppen av kåtskap, enn det gjør for menn. Dagsformen avgjør også, så ikke forvent at han eller hun er like fort klar hver gang.

LES også: Anorgasmia: Mer enn 1 av 10 kvinner klarer ikke få orgasme

1. Temperaturen stiger

Selvsagt i området mellom beina, men også eller si kroppen. Blodet flyter raskere, og temperaturen stiger.

2. Musklene strammes

Akkurat som ved orgasme, så trekker musklene seg samme også når vi blir kåte. Samtidig øker svetteproduksjonen. Man kan også få små rykninger i kroppen.

3. Hormonene frigis

En rekke homroner slippes løs i hjernen, først og fremst dopamin og oxytocin. Dopamin, som kommer først, er et «motiverings»-hormon: man vil! Oxytocin gjør at man føler nærhet - som jo er en fordel for å ha lys tå ha sex med en annen.

LES også: 10 ting sexterapeuter synes vi bør gjøre oftere

4. Erektilvevet fylles med blod

Fint navn på kjønnslige deler. Det finnes i kjønnsleppene, klitoris og penis, og når man blir kåt fylles disse områdene med blod. Når klitoris og penis er blodfylte og stive, det er da man snakker om å ha reisning/være hard – ha ereksjon (ja, også klitoris blir hard, men mesteparten befinner seg på innsiden av kroppen og er derfor ikke synlig). For kvinnens del medfører det at åpninen blir litt mindre.

5. Lubrikasjonsproduksjonen setter i gang

Kåthet forbereder kroppen på samleie, og da hjelper det med glidemiddel. Og dette er naturens eget.

6. Pungen trekkes sammen

Er du den delen av befolkningen med penis, så trekker pungen seg sammen når man blir kåt. Dette har sammenheng med at huden rundt strammes når kroppen trekker seg sammen som følge av ereksjonen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!