Foto: Crestock.com

6 ting du aldri må låne venninna di

Stikkordet er: Ekkelt!

Publisert

(SIDE2): Er man gode venninner, så låner man gjerne ting av hverandre. En topp eller et skjørt, hårprodukter eller en flaske vin. Men mye av de vi låner hverandre er faktisk fyfy å gjøre – rett og slett fordi det ikke er hygienisk.

For mye av det vi bruker på badet, skal kun brukes av den som eier det.

Såpestykke

I en studie fra 2008 foretatt ved Universitetet i Florida, hadde de som lånte såpestykke av hverandre oftere resistente stafylokokk-infeksjoner, enn de som holdt såpestykket for seg selv. For selv om såpe er delvis selvrensende, så anbefales det å bruke flytende såpe – som også kan deles med andre.

Deodorant

Også denne er ment for å hindre bakterier å utvikle seg, men heller ikke den bør lånes bort. Antiperspirant er ment å hindre svette, og slik stoppe bakterier å skape lukt – men de dreper ikke bakterier. Dermed vil de bakteriene som er der, bli fanget inne i deo-sticken – også de som kommer fra din venninne.

Barberhøvel

Barberhøvler er også et mekka for bakterier. Studier viser at de er med å overføre både hepatitt B og C, samt HIV. Stort sett er ikek disse sykdommene et problem, men barberblad kan også overføre soppinfeksjoner – og ringorm – og bakterier som fører til infeksjoner. Og det er det ingen som vil ha!

Håndklær

Mange bruker håndkleet mer enn en gang etter dusj – men ikke bruk andres. For selv om man er dusjet og slik sett ren, så er det ikke bakteriefritt. Håndklær kan overføre alt fra sti på øyet til gonore. Så dersom du deler hotellrom med en venninne – husk hvilket håndkle som er ditt.

Tannbørste

De færreste deler tannbørste, men er man i nød, så kan det jo hende. Det er uansett ikke grunn, noe å anbefaler. Selv kjærestens bør man holde seg langt unna – for selv om man kysser, så kan tannbørsten føre med seg infeksjoner. Det er slik at man selv fører bakterier inn i blodet når man pusser tennene – men det betyr ikke at man skal øke den mengden, ved å bruke andres tannbørste.

Neglsaks

Ikke? Nei, og grunne er enkel – og ekkel. Neglesopp. Dessuten kan man få infeksjoner, dersom man er uheldig og klipper hull på huden. Så hold også klipperen for deg selv!