Foto: Katarina Sundelin (Colourbox)

6 orgasme-fakta som får det til å kile

Trodde du det bare er kvinner som faker orgasme?

Publisert

(SIDE2): Det ultimate på mange måter, for mange mennekser. Orgasmen.

Så universell, dog så vanskelig å forklare følelsen av, - og enda vanskeligere å oppnå til tider. 

Men orgasme er ikke bare følelser - det går også an å gjøre det om til statistikk og kalde fakta.

Så her har du en listen over seks fakta du kanskje ikke viste om orgasme.

1. Kombiner

Ved å kombinere seksuelle handligner (oral, sex-leker, stillinger, anal, kosing og tafsing), er det letter både for menn og kvinner å få orgasme.

2. Både menn og kvinner faker orgasme

Rundt 70 prosent av alle kvinner har ved en eller flere anledninger faket en orgasme. 30 prosent av menn oppgir å ha gjort det samme.

3. Orgasme kan oppnås under de merkeligste hendelser

Ja, det går an å få brystvorte-orgasme, det går også an å få det når man sover. Det er også rapportert om orgasme som følge av yoga, andre treningsformer og av nervøsitet. Enkelte får også orgasme når de føder barn. På den anne side - ikke alle kvinner får orgasme kun ved penetrering (enkelte forskere hevder det er helt nødvendig med stimulering av klitoris.)

LES også: 9 vitenskapelige grunner til å ha sex ofte

FAKE: Klynk, hyl, stønn og grynt. Ferdig! Både kvinner og menn kan finne på å fake orgasme.
FAKE: Klynk, hyl, stønn og grynt. Ferdig! Både kvinner og menn kan finne på å fake orgasme. Foto: Artem Furman (COLOURBOX)



4. Dette skjer når menn får orgasme

Rett før orgasme så øker testiklene i volum og huden rundt skrotum blir «tykkere», Cowper-kjertelen pre-ejakulerer og prostata forstørres. Under orgasmen er det sammentrekninger i sædlederne, anus og prostata. Også urinrøret har sammentrekninger for å hjelpe på ejakuleringen. Eureka, there she (kremt, he) blows.

LES mer: Å masturbere er spesielt bra for menn

5. Dette skjer når kvinner får orgasme

Like før forstørres klitoris og trekkes under «klitorishetten», samtidig som de indre kjønnsleppene blir større. De innerste to tredjedelene av vagina utvides og forlenges, mens den ytterste tredje delen hovner opp og overflaten blir mer ruglete. Under orgasmen er det sammentrekninger i vagina, livmoren og områdene rundt. Winning!

LES også: Gladnyhet til alle menn: Ikke din feil om dama gråter etter hyrdestunden

6. Noen får aldri orgasme

Det kalles anorgasme, og forklares som «vanskeligheter med å oppnå orgasme ved tilstrekkelig seksuell stimuli». Det kan vare hele livet, i perioder eller er situasjonsbetinget, og forskerne er ikke sikre på årsaken. Men det er altså snakk om «tilstrekkelig stimuli». Så sliter du, kan årsaken være at du bare ikke har funnet det som funker for deg ennå.

Og husk - det er ikke normalen å få orgasme hver gang man har samleie.

LES også: 11 sextriks som faktisk fungerer

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!