Foto: (Colourbox)

6 grunner til at jenter bør onanere

Ofte.

Publisert

(SIDE2): Jada, vi har skrevet om sex før – og vi gjør det igjen. Av gode grunner – lite er så energigivende, befriende og deilig som sex. For ikke å snakke om å onanere.

Og de som (hvem det nå skulle være) tror det er forbeholdt gutta – her er seks gode grunner til at jenter bør gjøre det. Og ofte.

Huffington Post har snakket med professor i gynekologi, Lauren Streicher, og her er noen av årsakene til at det er lurt å ta fingrene fatt.

Selv om enkelte mener det kan bli for mye av det gode, om man utvikler et usunt onani-mønster.

LES også: Kvinner avslører rare ting menn gjør ubevisst

1. Du blir glad

Orgasme frigir endorfiner, dopamin og oxytocin, som gjør godt for humøret og gir deg en naturlig «høy» følelse.

2. Mer komfortabel

Med egen kropp. Du skal tross alt være sammen med din egen kropp hele livet, så anse den som din venn. Derfor er det viktig å kjenne den, og ergo utforske hvordan den fungerer. Og har du lyst, har du lov, enkelt sagt.

3. Bedrer sexen

Jepp – det hender man med tid og stund vil ha sex med noen, da er punkt 2 greit å ha vært gjennom. Du har da lært hva som funker for deg og hva du liker, og det er lettere å kommunisere – verbalt og ikke-verbalt med en partner.

HVA: Seks ting menn heller vil gjøre enn å ha sex

4. Demper smerter og stress

Jepp, hodepiner gir seg, menssmerter blir mindre vonde og stressnivået senkes. Ved orgasme så strømmer blodet friere, noe som er heldig for de to første punktene, mens stress reduseres ved at kroppen føler behag og slapper av.

5. Serie-orgasmer

Kjenner du kroppen din og hvordan den fungerer, er det også enklere å få orgasme. Igjen og igjen. Det kan også skje enklere sammen med en partner, men husk at det ikke er noen selvfølge.

6. Risikofritt

Du slipper tenke på overførbare sykdommer eller graviditet. I tillegg så hjelper det på søvnen – man blir døsig av stoffene som frigis ved orgasme – så du slipper muligens i like stor grad å forsove deg neste dag ;)