Foto: (iStock)

6 grunner til at folk faker orgasme

Ifølge forskning er dette årsakene til at folk later som de stønner av nytelse.

Publisert

Nesten åtte av ti kvinner har faket orgasme, viser en tidligere undersøkelse fra University of Kansas. (Så du er ikke alene😉)

I studien kom det fram at mer enn hver tredje kvinne oppgir å simulere orgasmen fordi de opplever at det er forventet av dem at de skal nå den. Blant menn var det mer vanlig å fake orgasme på grunn av en følelse av usikkerhet.

Bakgrunn: «Nesten alle» kvinner faker orgasme

Men hvorfor later vi som om alt er helt fantastisk på soverommet? Forskere ved Universitetet i Kansas har prøvd å finne noen grunner. I studien «Development and Validation of the Pretending Orgasm Reasons Measure» kommer det fram at dette er de seks vanligste årsakene til at vi faker orgasme:

1. Det føles bra

2. Gjør det for partnerens skyld

3. Ikke interessert i å ha sex

4. Handler om manipulering/makt

5. Usikkerhet

6. Mangel på følelsesmessig kommunikasjon

Seksuell dysfunksjon ble satt i sammenheng med hyppigheten av at man later som om man får orgasme - spesielt når det gjelder punktene «usikkerhet», «ikke interessert i å ha sex», «faker for partnerens skyld» og når det gjelder «dårlig kommunikasjon i forholdet». Seksuell dysfunksjon vil si at man mangler lyst, har vansker med å få orgasme eller kan oppleve smerter under samleie.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!