Foto: Colourbox/Illustrasjon

6 grunner til at du alltid er sulten

Kanskje dette setter en stopper for småspisingen din.

Publisert

(SIDE2):Du kjenner sikkert igjen følelsen av å være småfysen med jevne mellomrom gjennom dagen, eller kanskje du er skrubbsulten allerede en time før lunsj?

Danske BT skriver at det er sjeldent at det er den ordentlige sulten som får oss til å småspise eller ta en ekstra tur innom matbutikken. Årsaken handler mer om livsstil og søvn.

Kortisol er et hormon som stimulerer appetitten og gjør at du ønsker å spise i løpet av dagen, til tross for at magen ikke er tom eller sulten. Hvis du hele tiden er sulten, kan det være fordi hjernen din ikke klarer å normalisere kortisolnivået ditt, mener forsker på fedme ved Institutt for idrett og ernæring ved Universitetet i København, Julie Berg Schmidt.

Hun forklarer at hvis man blir stresset så utløser binyrene adrenalin, som hemmer appetitten. Samtidig utskilles kortisol. Men er stressnivået høyt så vil det gi forhøyede nivåer av kortisol i blodet, og det er blant annet stimulerende på appetitten. 

Er du ofte sulten, så skal du heller stoppe opp og kjenne etter om du har altfor mye å gjøre, påpeker Schmidt. Også for lite søvn kan føre til at du får lyst til å spise mer, årsaken her er den samme som ved stress – hjernen utløser kortisol.

Her er 6 tips for bedre appetitt:

- Du sover for lite.

- Prøv å stresse mindre.

- Du spiser for mye bearbeidet mat (blodsukkeret stiger raskt, men forsvinner også raskt. Et plutselig fall i blodsukkeret gjør deg også trøtt)

Siden vi nærmer oss grillsesongen, her er en sak om grunner til å velge rent kjøtt fremfor bearbeidede produkter.

- Du får ikke i deg nok proteiner eller fiber.

- Du distraheres når du spiser, ved å for eksempel å se på TV under måltidet.

-Du dropper de store måltidene.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.