SPILLE KOSTBAR? Ikke vær tigjengelig HELE tiden er et av tipsene.
SPILLE KOSTBAR? Ikke vær tigjengelig HELE tiden er et av tipsene. Foto: (Foto: Colourbox)

5 (manipulative) knep for å få han på kroken

Tips for listige kvinner.

Publisert

(SIDE2): I en ideell verden så hadde det vært supert om han du har et godt øye til falt hodestups for deg. Men det funker ikke alltid sånn i den virkelige verden og noen ganger må man hjelpe til litt selv.

Livsstilsmagasinet Ivillage.com har laget denne humoristiske og noe manipulative listen med listige «knep» som kanskje kan gjøre det litt enklere å få han på kroken.

Og da snakker vi ikke om 10 rare sexfakta.

Vær tilgjengelig for så å være utilgjengelig

Ingen har vel egentlig lyst til å spille spill, men å prøve å gjøre begynnelsen litt mer spennende kan være smart.

 - Jo mer du er sammen med noen og dere deler gøye opplevelser, jo mer vil personen like deg, sier sosiolog David Lieberman.

Og flere studier viser også det samme. Så lenge opplevelsene ikke er negative, viser studier at å dele opplevelser får oss til å like hverandre mer.

Når du virkelig tror han liker deg kan det være lurt å være litt mindre tilgjengelig for så å være nesten helt utilgjengelig en periode. Folk vil gjerne ha det de ikke kan få og ved å alltid være tilgjengelig, vil verdien din synke.

Hvis du hver gang du gikk utenfor døren, måtte tråkke over en haug med diamanter, så ville du ikke se på dem som særlig verdifulle til slutt. Ved å være utilgjengelig en stund vil han også få tid til å tenke på hvor mye han liker deg og vil ha deg.

LES OGSÅ:10 ting som umiddelbart forbedrer forholdet ditt

han til å gjøre hyggelige ting for deg

Ved å gjøre hyggelige ting for andre, føler du deg bedre selv. Du føler deg fornøyd med deg selv og du føler en ekstra varme for personen du har skjemt bort. Resultatet er at vi liker personen mer. Når noen gjør hyggelige ting for oss, føler vi oss glade, men det er også en del andre følelser som kan komme, og ikke alle er like positive. Noen ganger føler vi oss overveldet. Presset om å leve opp til forventningene om å være en slik fantastisk person , som inspirerte til handlingen eller gaven, for ikke å snakke om presset om å gjengjelde.

Det er til og med vanskeligere når det er en du liker veldig godt, men ikke er helt sikker på ennå, gjør noe hyggelig for deg. Når vi er betatt av noen, er vi ofte desperate etter å gjøre personen til lags, men du gjør smart i å la han skjemme deg bort istedenfor.

LES OGSÅ:9 tegn på at dere bør gifte dere

Foto: (Foto: Colourbox)

Gi han øyet

I et forsøk på å måle kjærlighet vitenskapelig, begynte Harvard-psykolog  Zick Rubin å finne ut av hvor lenge par brukte på å stirre på hverandre. Han fant ut at par som er dypt forelsket så på hverandre 75 prosent av tiden de snakket til hverandre og at de også ser bort mye saktere, når andre avbryter eller forstyrrer samtalen. I en normal samtale ser folk på hverandre mellom 30-60 prosent av tiden.

Så trikset er å se på personen 75 prosent av tiden han snakker til deg, og du kan ha en innvirkning på hvordan han ser på deg. Hjernen husker nemlig sist gang noen så på dem så lenge, og det betydde at de var forelsket. Dette kan få personen til å tro at han er forelsket og produsere stoffet fenylethylamin. Det samme stoffet som gir deg svette håndflater, urolig mage og hjertebank.

Psykolog Rubin tenkte kanskje ikke på disse faktaene rundt hvilke par som går oftest fra hverandre.

Ikke se bort

Rubin fant også ut at par brukte lenger tid på å se bort når andre avbrøt deres samtale. Hvis du gjør dette med noen som ikke er forelsket i deg (enda) så lurer du hjernen hans til å tro at han er det.

Samlivsekspert Leil Lownes kaller denne teknikken for «toffee eyes». I praksis betyr det å fange blikket og holde det, selv når han er ferdig med å snakke eller noen andre avbryter samtalen.

LES OGSÅ:5 feil jenter gjør på date

Foto: (Foto: Colourbox)

Gi ham «soveromsblikket»

Vi kjenner gjerne igjen dette blikket når vi ser det, men hva får dette til å være så tiltalende? Ifølge pupille-studier er store pupiller elementet vi responderer på. Du klarer ikke å kontrollere det, men du kan allikevel påvirke miljøet rundt så det er lettere å få de store pupillene.

Dempet belysning gir større pupiller og oppsøk gjerne et sted med romantisk atmosfære og dempet belysning. Det er et mer flatterende lys for de aller fleste uansett. 

Pupillene våre utvider seg også når vi ser på noe vi liker. Så hvis du virkelig er betatt av noen har du naturlig store pupiller, og dersom du gjerne vil «fremkalle» de store pupillene så kan du fokusere på det du liker aller best ved personen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!