MÅ VÆRE GOD KVALITET: Styr unna inntørka ingefær som er gråbrun i kjøttet når du ser tverrsnittet.
MÅ VÆRE GOD KVALITET: Styr unna inntørka ingefær som er gråbrun i kjøttet når du ser tverrsnittet. Foto: (Foto: Colourbox)

5 grunner til å spise ingefær hver dag

Kroppens beste venn.

Publisert

(SIDE2): Ingefær er blitt brukt som medisin siden tidenes morgen.

 - Ved sår hals kan en skive ingefær trekke med i teen eller man kan legge en skive ingefær på tungen. Ingefær hevdes også å hjelpe mot kvalme, reisesyke og svangerskapssmerter, skriver blant annet frukt.no på sine sider.

En gang hver dag

Og kanskje pleier du nettopp å ha ingefær i teen når du er forkjølet, du spiser det gjerne sammen med sushi eller du prøvde det kanskje i forbindelse med svangerskapskvalme?

Vel, det er ingen grunn til å begrense bruken av ingefær til sjeldne anledninger. Så lenge ingefæren opprettholder god kvalitet er den nyttig for kroppen på flere måter. Ingefær bør forøvrig ha knoller som er faste, kraftige og lysfargede. De skal ikke ha tegn til misfarging, råteangrep eller inntørking.

Minst en gang per.dag bør du få i deg ingefær, skriver den svenske avisen Expressen og lister opp fem gode grunner til å velge ingefær hver eneste dag.

Magen elsker ingefær

Har du vondt i magen kan du tygge på en bit ingefær. Dessuten er reduserer ingefær luft i magen og kan virke stabiliserende ved diaré.

Kan virke forebyggende

Så fort du kjenner at halsen kribler så finn fram ingefær. Den er proppfull av antioksidanter og kan dempe betennelse. Det beste er å kombinere ingefær i maten din. Riv litt ingefær over smoothien, juyicen, suppen eller i teen.

Godt for hjertet

Ingefær øker blodgjennomstrømningen, har positiv innvirkning på kolesterolet og kan bidra til å forhindre høyt blodtrykk, slag og hjertesykdom.

Slankere med ingefær? 

En enkeltstudie fra Columbia University i USA, viser at ingefær kan øke forbrenningen. Du skal visstnok kunne forbrenne 43 kcal mer om du tilsetter en te-skje ingefær i frokostjuicen.

Ingefær mot migrene

Dersom du plages av migrene kan det være en idé å spise rå ingefær. Det sies å lindre plager ved å motvirke betennelsessubstanser i hjernens blodkar. Når du merker at migrenen kommer snikende så lag deg en stor kopp med ingefærte.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!