SEX: Ta vare på helsa di, ha mer sex.
SEX: Ta vare på helsa di, ha mer sex. Foto: Katarina Sundelin (Colourbox)

4 vitenskapelige grunner til å ha mer sex

Ta vare på helsa!

Publisert

(SIDE2): Det er kanskje ikke nødvendig med grunner til å ha sex – de fleste gjør det fordi de har lyst. Men dersom det likevel skulle være nødvendig med en årsak eller to til å få av seg klærne og hive seg i senga, så får du de her.

1. Bedrer immunforsvaret

Selv om vi går mot lysere tider, noe som er bra for så mangt når det gjelder kroppen vår, er det fremdeles innmari kaldt i dette landet - og vi smitter hveradnre med forkjølels. Men sex stimulerer immunforsvaret, viser en studie fra Wilkes-Barre University, og det er gode nyheter.

Forskerne konkluderte med at de som hadde sex minst to ganger i uken produserer flere antistoffer, som for eksempel Immunoglobulin A, noe som beskytter deg mot forkjølelser.

2. Mot stress

En studie fra 2005 konkluderte med at de som har sex har lavere blodtrykk og redusert stressnivå.

Studien understreker at dette bare gjelder for de som har samleie, altså «penile-vaginal intercourse», og ikke for de som masturberer eller har sex uten samleie.

3. Bra for hjertet

Blodpumpa trives bedre dersom du driver kardiotrening, og sex er nettopp en slik aktivitet.

Menn som har sex minst to ganger i uken har lavere risiko for å utvikle hjertesykdommer enn menn som bare har sex én gang i måneden. Det viser en studie fra 2010, publisert i the American Journal of Cardiology.

4. Sover bedre

Oxytocin gjør mye bra for kroppen. Ifølge undersøkelser gjør hormonet også at du sover bedre. Og under orgasme så frigjøres en hormon-coctail, blant annet oxytocin.

Det gjør deg avslappet, du føler tilknytning og ro – og du sovner altså. Og søvn har mange gode egenskaper i form av å holde kropp og hode friskt. Søvnmangel kan i verste fall være farlig.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!