Foto: Pressefoto

FpU om AUFs tampongforslag: - Alle kan ikke få alt gratis fra staten, sorry

Fremskrittspartiets Ungdom mener norske jenter må klare seg uten statlig tilskudd når de har mensen.

Publisert

(SIDE2): I helgen gikk Nordland AUF enstemmig inn for statlig støtte til jenter for å dekke utgifter de har i forbindelse med mensen.

Forslaget begrunnes med at de konstante utgiftene til hygieneartikler er spesielt vanskelig for skoleelever ved videregående og studenter. 

- Dette handler om at jenter må betale ekstra hver måned for en biologisk konsekvens de ikke har valgt selv, sierViktoria Linea Høybakk, som lanserte forslaget, til NRK

- Dårligste forslaget på lenge

AUFs forslag har fått Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) til å reagere:

- Dette er det dårligste forslaget jeg har sett på lenge fra AUF. Hvor tror AUF pengene til gratis tamponger kommer fra? Vi har ikke en utømmelig krukke vi bare kan øse av. Alle kan ikke få alt gratis fra staten, sorry, sier 2. nestformann i FpU, Petter Kaland Melsom, til Side2. 

Han mener tampongstøtten er nok et utspill fra AUF som kommer til å føre til høyere skatt og sier det er uaktuelt for FpU. 

- Det er mange ting vi ikke velger selv. Personlig er jeg nærsynt og bruker i perioder briller. Men jeg forventer ikke at staten skal ta penger fra noen andre for å gi meg briller.

- Menn har konstante utgifter til barbering

2. nestformannen mener også kostnadene menn har ved barbering må tas i betraktning. 

- Menn har konstante utgifter til barbering. Hvorfor skal ikke de få tilskudd også? Jeg er selvfølgelig i mot dette, men jeg forstår ikke hva som er forskjellen, sier Kaland Melsom. 

- Hva blir det neste: skal personer som har langt hår få sjampo-tilskudd? FpU mener vi må gå i stikk motsatt retning av AUF. Vi mener at flest mulig skal klare seg selv, uten innblanding fra staten, avslutter han. 

Les også:Mener at bind og tamponger burde være gratis 

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!