SILJE LANDEVÅG (30) er tobarnsmor og eier av nettbutikken GetInspired.no
SILJE LANDEVÅG (30) er tobarnsmor og eier av nettbutikken GetInspired.no Foto: (Privat)

Småbarnsmor og gründer: - Mange er redde for å bli stemplet som egoistisk, og som en mor som ikke prioriterer barna sine

Ni uker etter fødselen var Silje Landevåg (30) tilbake på jobb. Det var det ikke alle som forstod.

Publisert

(SIDE2): - Jeg la ut bildet hovedsakelig fordi jeg ønsker å være med å bryte ned de tradisjonelle forventningene til hvordan man skal oppføre seg når man får barn, sier Silje Landevåg til Side2.

Innlegg på Instagram

I begynnelsen av 2015 ble Silje Landevåg (30) mor for andre gang til lille Celine. Fra før av har hun datteren Madelen (3).

SILJE LANDEVÅG vil at flere mødre skal tørre å satse på jobbkarriere.
SILJE LANDEVÅG vil at flere mødre skal tørre å satse på jobbkarriere. Foto: (Privat)

Tobarnsmoren er gründer av den suksessfulle nettbutikken GetInspired.no og ni uker etter fødselen var Silje tilbake på jobb i førti prosent stilling.

I april la gründeren ut et bilde på Instagram der hun skrev følgende: Denne uken er jeg 40% tilbake på jobb. Hver mandag og torsdag i et halvt år fremover skal vi dele permisjonstiden, og det ser vi frem til.  Jeg vet mange synes det er rart, og gjerne tenker sitt om at jeg kun ni uker etter fødselen starter på igjen. Flere skjønner ikke hvorfor, og synes bortimot synd på meg for at jeg "må" jobbe. Noen tenker kanskje til og med at jeg er en dårligere mor som ønsker meg tilbake så tidlig. Folk får bare tenke sitt, det vil alltid være noen som mener noe. Men kanskje hadde vi hatt flere kvinnelige ledere hvis delt permisjon hadde vært mer vanlig? Selv er jeg veldig fornøyd med fordelingen. Jeg er gründer, og jeg ønsker meg ikke bort fra jobben, den er en av mine største lidenskaper. Like mye en hobby som det er en jobb. Sist permisjon hadde vi vanlig ordning, da sleit jeg meg ut med å kombinere rollene med å være mamma og jobbe samtidig. Det orker jeg ikke en gang til. Nå får jeg to dager i uken hvor jeg fullt og helt får konsentrert meg om Get Inspired, og de dagene kommer Andreas med Celine slik at vi får ammet i lunchen. Det er utfordrende for mange kvinner som satser på karriere å få kabalen til å gå opp når man får barn. Derfor er jeg så glad for at vi har blitt enige om å ha en slik ordning. Et tradisjonelt A4-liv passer ikke inn i vår hverdag. Jeg liker å tenke på meg selv som en moderne forretningskvinne. Pappaen gleder seg til mer tid med skatten vår, og jeg ser frem til dedikert arbeidstid til min aller første baby. Tenk så heldige vi er i dette landet at vi har friheten til å velge selv!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

View this post on Instagram

Denne uken er jeg 40% tilbake på jobb. Hver mandag og torsdag i et halvt år fremover skal vi dele permisjonstiden, og det ser vi frem til. _______________________________________ Jeg vet mange synes det er rart, og gjerne tenker sitt om at jeg kun ni uker etter fødselen starter på igjen. Flere skjønner ikke hvorfor, og synes bortimot synd på meg for at jeg "må" jobbe. Noen tenker kanskje til og med at jeg er en dårligere mor som ønsker meg tilbake så tidlig. Folk får bare tenke sitt, det vil alltid være noen som mener noe. Men kanskje hadde vi hatt flere kvinnelige ledere hvis delt permisjon hadde vært mer vanlig? ________________________________ Selv er jeg veldig fornøyd med fordelingen. Jeg er gründer, og jeg ønsker meg ikke bort fra jobben, den er en av mine største lidenskaper. Like mye en hobby som det er en jobb. ________________________________________ Sist permisjon hadde vi vanlig ordning, da sleit jeg meg ut med å kombinere rollene med å være mamma og jobbe samtidig. Det orker jeg ikke en gang til. Nå får jeg to dager i uken hvor jeg fullt og helt får konsentrert meg om Get Inspired, og de dagene kommer Andreas med Celine slik at vi får ammet i lunchen. ________________________________________ Det er utfordrende for mange kvinner som satser på karriere å få kabalen til å gå opp når man får barn. Derfor er jeg så glad for at vi har blitt enige om å ha en slik ordning. Et tradisjonelt A4-liv passer ikke inn i vår hverdag. Jeg liker å tenke på meg selv som en moderne forretningskvinne👜 ________________________________ Pappaen gleder seg til mer tid med skatten vår, og jeg ser frem til dedikert arbeidstid til min aller første baby. Tenk så heldige vi er i dette landet at vi har friheten til å velge selv!🙏

A post shared by Silje Landevåg (@siljelandevag) on

Positiv respons

Innlegget på Instagram fikk mye oppmerksomhet og Silje sier selv at hun la ut bildet fordi hun ble ekstra gira på å heie på jenter som ønsker å satse på jobbkarriere etter å ha lest en artikkel på Dagbladet.no.

- Vi trenger flere jenter i Norge som ønsker å satse på karriere. Så jeg har lyst til å vise at familie og jobb så absolutt lar seg kombinere, så lenge man ser etter løsninger som passer best for den enkelte, ikke bare etter hvordan ting «normalt» gjøres, sier nettbutikk-eieren til Side2.

30-åringen forteller at hun fikk voldsomt med tilbakemeldinger på innlegget.
- Jeg fikk en enorm respons, og den var utelukkende positiv. Det ble jeg utrolig glad for. Mange skrev også til meg på innboksen på Facebook at de gjerne selv skulle valg delt permisjon selv, men at de er redde for hvordan omgivelsene rundt reagerer. De er redde for å bli stemplet som egoistisk, og som en mor som ikke prioriterer barna sine, sier Silje.

- Mange som vil, men...

Landevåg påpeker at hun skulle ønske det var mer fokus på hvordan man kan kombinere jobb og familie, slik at flere kvinner kan fortsette å satse på karriere etter at de får barn.

- Studier viser at hele førti prosent av kvinner som er i arbeid etter de har fått barn jobber kun deltid. Det er nok mange som vil, men de mener at det ikke lar seg kombinere, mener Silje.

Hun understreker at både hun og kjæresten er svært fornøyde med sin permisjonsordning.

- Han synes det er helt topp. Kjæresten synes det er stas å få være litt alene med Celine. Jeg synes at det er en fantastisk fordeling hvor også pappaen får lov til å ta bli bedre kjent med babyen, sier gründer-mammaen.

- En god mor skal man være livet ut, ikke kun det første året. Jeg jobbet utrolig mye det første året min eldste datter kom til verden også, og jeg kan garantere at hun ikke har tatt noen skade av det. Tvert om, hun har en mamma som er glad og fornøyd over å kunne kombinere jobb og familie.

Skeptiske

Hva slags tilbakemeldinger fikk du da du ønsket å jobbe igjen kun ni uker etter fødsel?

- Jeg vet at flere synes det var merkelig, og de syntes nesten synd på meg. Selv gledet jeg meg stort til å starte på jobb igjen, og jeg føler meg heldig som har en samboer som er så positiv til en slik fordeling av permisjonstiden, sier Silje og legger til at hun ikke bryr seg om noen synes dette er et merkelig valg.

- Jeg er derimot veldig stolt over å kan si at vi har valgt en slik ordning,  og at det fungerer meget godt for oss.

Hvorfor tror du at noen ser det på som negativt at kvinner ønsker å komme seg raskt tilbake i jobb etter en graviditet?

- Jeg vet ikke helt, men noen mener vel at babyen trenger mammen 24/7 sin det første året. Jeg mener at babyen har behov for trygg omsorg 24/7, men den kan deles på av både far og eventuelt besteforeldre. Da har mor også mulighet til å gjøre andre ting uten at barnet tar noen som helst skade av det.

Landevåg legger til at hun i tillegg tror mange er skeptiske til forandringer.

- Vi må snakke mer om det, slik at folk vet at det er mulig. Hver enkelt familie er forskjellig, og enkelte familier har litt andre typer jobber enn andre. Da må permisjon tilpasses det som passer hver enkelt familie, uten at andre skal sette spørsmålstegn til det. Alle gjør jo det de selv mener er best!

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.