Dyreparken i Kristiansand. Her sjøverskipet til kaptein Sabeltann.
Dyreparken i Kristiansand. Her sjøverskipet til kaptein Sabeltann. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB Scanpix)

- Publikum har blitt utsatt for fare

Kristiansand Dyrepark er politianmeldt for å ha brukt laserlys.

Publisert

(SIDE2): Dyreparken skal ha trosset Statens stråleverns avslag om bruk av laser under sommeren Kaptein Sabeltann-show, og nå er saken anmeldt til politiet. Det melder vg.no.

Det er snakk om to laserhansker som ble brukt mot slutten av forestillingen, i det «Maga Khan» dukker opp. Laser kan ved feil bruk forårsake skade på øyne.

- Det ble søkt om godkjenning til å bruke hansken og dispensasjon fra krav til merking og klassifisering. Dispensasjonssøknaden ble avslått og det ble ikke innvilget godkjenning for bruken. Dette trosset Dyreparken, og det ble oppdaget tilfeldig da flere av våre ansatte var på showet i sommer, sier avdelingsdirektør Hanne Kofstadmoen.

Den ansatte ved Statens Strålevern som overvar foerstillinge i juli, var klar over at Dyreparken hadde fått nei, og er overrasket over at de likevel brukte laserhansken.

- Både publikum og ansatte i Dyreparken har blitt utsatt for fare, og vi finner det ekstra bekymringsfullt at laserpekerne ble benyttet i barneforestillinger, sier Kofstadmoen, og sier at flere barn har fått alvorlige og uopprettelige øyeskader etter lek med sterke laserpekere

Administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot, sier han ikke var klar over at hansken ikke var godkjent før han fikk politianmeldelsen. Han beklager hendelsen og sier Dyreparken nå er nødt til å se på sine kontrollrutiner for at noe slikt ikke skjer igjen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!