PASSE PÅ: Et nytt prevensjonsmiddel for menn er under utvikling i Danmark.
PASSE PÅ: Et nytt prevensjonsmiddel for menn er under utvikling i Danmark. Foto: (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Ny prevensjon for menn: Sett en propp i hullet

En dansk elektriker har kommet opp med en god idé.

Publisert

(SIDE2): I stedet for å sterilisere seg, gir en ny oppfinnelse håp om at det heller går an å «plugge igjen» sædlederen. Fordelen er at proppen kan fjernes igjen dersom det blir ønskelig på et senere tidspunkt, og slik la sæden passere som før, skriver tv2.dk.

Bak oppfinnelsen står en dansk elektriker – Niels Lindeburg. Han har fått en ny karriere etter at han kom opp med ideen, og sitter nå ved forskningsparken Scion ved Danmarks tekniske universitet, der han utvikler ideen videre.

- Jeg hadde en idé om at når det er snakk om et rør, så kan man også lukke det, sier han om utgangspunktet for oppfinnelsen.

LES mer: Så enkelt kan det være å bruke prevensjon

Silikonproppen er seks millimeter lang, og er fremdeles på prøve-stadiet – den testes nå ut på griser. Om et par år er planen å teste den på mennesker, for så å bli godkjent til bruk.

- Utfordringen er at sæd transporteres fra mannens testikler med noen voldsomme bølgebevegelser. Materialet må være meget elastisk, så det kan tåle de kraftige bevegelsene, sier han, men er optimistisk og mener dette er løsningen for menn.

I dag kan sterilisering av menn reverseres, men dette er både kostbart og det er langt fra garantert at det vil fungere som før.

LES også: Prevensjonsmiddelet som er bra for kroppen

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!