Foto: Trude H. Hole

- Nå må disse barsel-mødrene GI SEG!

Linn Doherty går hardt ut mot det hun kaller «barnevognmafiaen».

Publisert

(SIDE2): Fem dager før Linn Doherty har termin, går hun hardt ut mot barselmødre på bloggen CARE by Linn:

«Nå må disse barsel-mødrene GI SEG» skriver hun, og sikter med dette til småbarnsmødrene som reagerer på lappen fra kaféeier Daniel Chois.

Chois eier Miso Cafe Mat og Vinhus på Røa i Oslo, og har fått nok av mødre som bruker bordene som stellebord og som legger igjen skitne bæsjebleier under bordene når de går. Derfor hang han opp en lapp på døra med denne teksten:

«Til informasjon: Det er ikke tillatt å arrangere barselgruppe treff/møte i dette lokalet uten samtykke/reservasjon».

LES MER HER:- Jeg har aldri sagt at småbarnsmødre ikke er velkommen

View this post on Instagram

Den har jeg ikke sett før...

A post shared by Hans-Petter Nygård-Hansen (@hpnhansen) on

- Mødrene harselerer med kaféeieren

Flere småbarnsmødre reagerte på lappen, og mente ordlyden var provoserende.

Linn, derimot, mener det er barselmødrene som provoserer.

- Det blir veldig navlebeskuende å angripe kaféeieren. Mødrene harselerer med denne mannen som bare prøve å få en kafé til å gå rundt! Det er absolutt ikke sånn at jeg hater alle i barselgrupper, men ute i det offentlige rom må man ta hensyn til andre, sier Linn til Side2.

Selv mener hun at kaféeieren absolutt har grunn til å være frustrert over barselgruppene som stadig velger å bruke kaféen hans som møtested.

- Han sier jo ikke at barselgrupper ikke er velkomne, men at de ikke kan arrangere barseltreff på hans kafé uten å reservere. Det er jo helt vanlig folkeskikk! Man reserverer jo alltid hvis man er 13 stykker, mener Linn.

Noe skjer med kvinner som får barn

Foto: Trude H. Hole

Linn sier at hun alltid har ment at mødre i barselpermisjon er en egoistisk rase, og at hun ved flere anledninger har blitt provosert over oppførselen til enkelte småbarnsmødre.

- Det skjer noe med mange når de får barn. Man får jo et intenst fokus rundt eget barn når morsinstinktet vekkes, og det er jo veldig bra. Men jeg opplever innimellom at det overgår alt annet. Man tar ikke hensyn til andre mennesker, det er liksom bare deg og babyen som er viktig, sier Linn.

- Du skal jo selv bli mor om bare noen dager. Er du redd for at du også skal bli sånn?

-Ja, men skal gjøre alt jeg kan for ikke å bli sånn. Jeg ser jo at de aller fleste ikke blir sånn, men når de som vi kaller for «barnevognmafiaen» kommer inn og bare overtar et helt lokale... Vel, jeg skjønner at det provoserer, avslutter Linn.

Linns blogg innlegg har skapt mange reaksjoner, og er i skrivende stund lest av 140.000. Bloggeren «Pappahjerte» har også gitt sin støtte til kaféeier Daniel Chois, og mener at småbarnsforeldre bør ha forståelse for at småbarnsforeldre kan være til bryderi for andre. Les hele innlegget hans her.

Vil du lese flere saker om foreldre og barn? Lik oss gjerne på Facebook!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!