(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Kvinne oppsøkte datterens donor - nå er de gift

Historien til Aminah Hart fascinerer og rører.

Publisert

(SIDE2): Å lete etter en sæddonor, eller gå gjennom en graviditet alene, var ikke det australske Aminah Hart så for seg i livet.

Mistet to barn

Men to ganger opplevde hun tragedien å miste et barn. Da sønnen Marlon døde som liten, røk ekteskapet med sønnens far. Aminah etablerte seg i et nytt forhold og paret fikk en sønn. Men da Louis var liten, døde han også.

Det viste seg at Aminah har en sjelden genetisk feil, som er dødelig for guttebarn, skriver The Independent.  Da hun var 42, bestemte hun seg for å søke IVF og bli enslig mor. Ut fra en profil, valgte hun seg den da anonyme, australske Scott Andersen, en bonde og fotballtrener.

LES OGSÅ: Chrissy Teigen bestemte barnets kjønn. Da eksploderte Twitter i kritikk

Hart gjennomgikk IVF som gjorde at hun fikk innsatt jenteembryoer. I Norge er ikke denne praksisen, som kalles preimplantasjons-
diagnostikk, lov om det ikke ligger tungtveiene grunner, som for eksempel genetisk dødelig sykdom, til grunn.

Ventet et nei

Da datteren Leila var under ett år, bestemte Aminah seg å sende en forespørsel til donoren om han ønsket å se et bilde av henne og etter hvert møte datteren.

Andersen hadde nemlig indikert i profilen sin at han var villig til å møte et eventuelt barn.

Aminah Hart sendte derfor en forespørsel der hun ventet å få et nei. Scott sa ja. Etter hvert sa han ja til begge to.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Det som skjedde så, er nå blitt til boken «How I Met Your Father». Ikke uventet har paret også fått filmtilbud.

I desember i fjor giftet Scott og Aminah seg etter tre års forhold, og familien består nå av de tre, og Scotts barn fra et tidligere ekteskap.

Aminah Hart sier hun vet at historien hennes er høyst spesiell og kanskje også ganske så unik.

- Det som skjedde med Scott og meg er en så tilfeldig ting,  sier Aminah Hart til Channel Nine.

- Han var bare en kort profil på et papir. Han kunne vært hvem som helst. Det at vi møttes, likte hverandre og ble forelsket og alt føles fremdeles veldig rart, sier Hart.

Minnes sønnene

Aminah Hart sier at hennes avdøde sønner alltid er med henne.

- De var veldig syke hele livet, men hadde sterke personligheter. De var mennesker og jeg vil alltid snakke om dem, for merkelig nok er de årsaken til at jeg er her idag. Det er vanskelig å sette ord på det. Jeg hadde to forhold og to barn, men det var ikke før jeg fikk nummer to at jeg fikk vite at jeg hadde genfeilen. Jeg hadde fått meg en familie på en konvensjonell måte, og hadde jeg ikke fått guttene, så ville jeg heller ikke hatt Leila eller Scott. Jeg ville jo aldri tenkt på å lete etter en donor eller tenkt på å gå gjennom IVF for å få en baby som enslig mor, sier hun til The Daily Mail.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!