Foto: Colourbox/Illustrasjon

- Foreldre må tørre å være nakne foran barna

Det kan avverge seksuelle overgrep, mener spesialist i sexologisk rådgivning.

Publisert

(SIDE2):- Hvis barn lærer om seksualitet, blir det lettere å si fra om de blir utsatt for noe som ikke er greit, sier Margrete Wiede Aasland til VG fredag.

Hun er spesialist i sexologisk rådgivning, og opplyser til avisen at hun ofte får henvendelser fra foreldre som lurer på om det er greit at barna ser dem nakne.

- De er redde for at barna skal fortelle om dette i barnehagen og at det skal virke som de har blitt utsatt for seksuelle overgep. Det er sunt å være naken med barna i naturlige situasjoner, og det er synd at alle ikke føler det sånn, mener Aasland.

Side2-lesere mener ja til fellesdusjing

Den siste tiden er det blitt skrevet mye om nakenhet i skolen, med tanke på dusjing i skolesammenheng. Sist ut var saken fra Dysjaland skole hvor foreldre reagerer på at gutter og jenter i 1.klasse dusjer sammen etter svømmetime. Foreldre frykter det kan føre til mobbing. 

NORMALT OG SUNT: Torben Chris bader naken med sin datter. Bildet han delte på Facebook i fjor ble diskutert i sosiale medier. Les mer om saken nederst på siden.
NORMALT OG SUNT: Torben Chris bader naken med sin datter. Bildet han delte på Facebook i fjor ble diskutert i sosiale medier. Les mer om saken nederst på siden. Foto: Privat

Da Side2 spurte leserne spørsmålet «Synes du det er greit at gutter og jenter i førsteklasse dusjer sammen?», svarte 49 prosent ja. 38 prosent mener nei, og 13 prosent er noe usikker. Rundt 4750 personer har sagt sin mening om temaet.

Tidligere har vi også skrevet om at norsk ungdom nekter å dusje sammen på grunn av sterkt kroppspress.

Kari Jaquesson er blant dem som mener at de som ikke ønsker å dusje etter gymtimen, eller etter de har vært i svømmehallen, skal få slippe det.

Aasland mener derimot at nakenhet blant så små barn ikke bør være et problem. Hun får støtte av sexolog Thomas J. Winther til VG.

- Vi må ta tilbake den kulturen der man dusjer sammen etter gymtimen. Man må se at det er variasjon der ute, at ikke alle ser ut som bildene vi ser i magasiner, sier han.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Faren badet med datteren

En som har fått mye oppmerksomhet når det gjelder nakenhet med barnet, er den danske komikeren Torben Chris. Han la i fjor et bilde av seg selv på Facebook der han bader naken med datteren sin. Årsaken til den noe uvanlige Facebook-delingen er enkel: Han ville vise verden at det å være naken sammen med barna sine er helt naturlig - og faktisk veldig sunt.

LES HELE SAKEN:Torbens innlegg tar av på Facebook: - At en far bader med datteren sin er ikke pedofili, det er hygge

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!