STORT FLYSELSKAP innfører nå barnefrie soner.
STORT FLYSELSKAP innfører nå barnefrie soner. Foto: Colourbox/Illustrasjon

Flyselskap innfører «barnefrie soner»

- Disse sonene har blitt lagd for de som er på forretningsreise.

Publisert
Foto: Colourbox/Illustrasjon

(SIDE2): IndiGo, Indias største flyselskap, har innført barnefrie soner på sine fly, skriver Traveller. Her kan ingen barn under 12 år sitte.

- Lagd for de som er på forretningsreise

Dette gjelder spesifikt for rad en til fire og 11 til 14, som omtales som «stillesoner». I tillegg har ikke barn lov til å sitte i seter som har ekstra benplass, som ved nødutgangene.

- Disse sonene har blitt lagd for de som er på forretningsreise, og som ønsker å bruke tiden til å jobbe i stillhet, skriver selskapet i en pressemelding.

Foto: IndiGO Facebook

Det var P4 som først omtalte saken i Norge.

Ifølge Traveller skal nyheten ha blitt møtt med blandede reaksjoner. Mens noen synes det høres ut som en god idé, mener andre det er diskriminerende.

LES: 16 ting du bør vite før du flyr med småbarn

- Ble bedt om å dempe barnet sitt

Da Side2-blogger Tine Monsen, som er mor til en treåring, skrev et blogginnlegg om å reise med barn, ble hun sjokkert over tilbakemeldingene.

Folk skrev at hun burde «dempe barnet sitt» og at «barn skal sees, ikke høres».

LES HELE SAKEN HER: - Hold drittungene i bånd og skjerp deg

- Vi lever i et samfunn der man skal oppdra barn, ikke kneble dem. Det er stort fokus på barnets oppvekst, og bare i barnehagene ser man hvor opptatt man er av pedagogikk og tilrettelegging. Men disse kommentarene viser jo at det fortsatt finnes mange som mener at barn bør ses, ikke høres, uttalte Monsen til Side2.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

LES OGSÅ: Kresne barn? Barn ser hvordan foreldre reagerer på maten

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!