Foto: Privat

- Du skal alltid ære og respektere din mor. Meg er det ikke så farlig med

Møt Side2s første og eneste pappablogger!

Publisert

(SIDE2): Han har alltid elsket å skrive, og da han ble far innså han at det var så altfor mye han ønsket å dele med verden til at han kunne holde det for seg selv.

- I tillegg tenkte jeg at det helt sikkert var mange andre som meg der ute, altså menn i sin beste alder som plutselig var blitt kastet ut i farsrollen. Å gå fra rotløs ungdom til far over natta, var en stor og brå overgang som snudde livet mitt på hodet.

Peter Kihlman, også kjent som Pappahjerte, er Side2s nye, og ikke minst aller første, pappablogger.

Foto: Privat

Som Pappablogger er et av hans pappamottoer som følger;

- Du skal alltid ære og respektere din mor. Meg er det ikke så farlig med, han kan godt synes at jeg er en kødd, men hvis han prøver å yppe med moren sin, kommer han til å få buksevann. På serr, sier Kihlman.

Pappahjerte er fra Kolbotn og vokste opp som yngstemann i en søskenflokk på fire.

- Jeg gir skylden for at jeg aldri helt ser ut til å bli voksen på min plass i søskenhierarkiet, forteller pappabloggeren til Side2.

Med bloggen ønkser han å nå ut til alle småbarnsforeldre som søker råd og underholdning i en travel småbarnshverdag.

- Jeg vil fortelle litt om hvordan jeg opplever livet som far, uten at bloggen skal være noen dagbok. Jeg ønsker at folk skal kjenne seg igjen i tekstene og like bloggen for sin underholdningsverdi og/eller nytte. Jeg drømmer vel at folk skal tipse venner og bekjente om ting de har funnet på bloggen, kanskje også prate om den i lunsjapusen eller over en kaffe latté med barselgruppa, sier Kihlman.

Vil prate pappaens sak i en bloggverden dominert av kvinner

- Hovedbudskapet er å gi den norske småbarnsfar et ansikt. Vise at vi faktisk er her vi også og vi har ting å si. Vi er kanskje litt mer klønete enn mor, men vi har så absolutt våre kvaliteter vi også.

Ambisjonene er klare

- Jeg kan bidra med et uhøytidelig og selvironisk motstykke til alle de perfekte mammabloggerne som gir et litt forvrengt bilde av hverdagen. Som en av få pappabloggere på markedet, kan jeg styrke Nettavisen og Side2s foreldresatsning på å gjøre det mer til en faktisk foreldresatsning, fremfor kun en mammasatsning.

Han har vært pappablogger i nøyaktig 1 år, men han er ingen typisk pappatype.

- Å bli far er ingen lek og vi menn blir ofte litt satt ut av det hele. Derfor prøver jeg å gi andre småbarnsfedre en real high five og en "detta klarer du kompis" - klapp på skulderen. Jeg prøver å fortelle at jeg ikke er noen typisk pappatype, men at jeg gjør så godt jeg kan og hvis jeg klarer det, så kan pokkern meg alle andre klare det også. Jeg tror ikke det er helt uvanlig at mange menn går rett på google og søker etter "hjelp jeg skal bli far, hva gjør jeg nå?!" når de får vite at de skal bli far for første gang, og da er mitt håp at de ramler inn på min blogg, leser litt, senker skuldrene og tenker; okei okei, dette skal gå bra.

Sliter med autoriteten

- Jeg er en vanvittig barnslig pappa, som gleder meg til å brenne av alle sparepengene på bensindrevne radiobiler, fiskeutstyr etc når guttungen blir eldre. Jeg har hele tiden vært klar over at babytiden ikke er min sterkeste side, så nå som plutten min nærmer seg 2 år, kommer jeg snart inn i min gullalder. Så langt har jeg gått for rollen som beste mannlige birolle, men snart er det my time to shine. Jeg prøver å ikke bare være lekekompis også, men sliter fælt med å holde på autoriteten. Det er lett å si at man skal være streng og alt det der, men fy søren så fort man smelter av et tullete smil.

Har flest kvinnelige lesere

- Bloggen er egentlig ment for tøffe menn med myke pappahjerter, men leserne er hovedsakelig kvinner i 25-40-årsalderen. Deretter kommer bestemødrene. Det er mange av dem også. Jeg tror kanskje jeg kan oppfattes som både naiv og tøff, og dette tror jeg vekker morsinstinktet deres, ikke helt ulikt rapperen Vinnie, sier Kihlman.

Foto: pappahjerte.blogg.no

Til andre pappaer der ute har han 3 gode råd:

  1. Det er fælt å si det, men jeg må faktisk sitere hun ikke fullt så sjarmerende frøkna fra Grottenveien 1. "When mama's happy, everyone's happy". Sørg for å holde mor fornøyd, så går du en bedre fremtid i møte.
  2. Jeg fortsetter med å sitere tvilsomme kilder, denne gangen Admiral P: "Gjør så godt du kan". Det er tross alt det eneste man kan gjøre. Legg inn en skikkelig innsats, gå for gull og det vil helt sikkert gå bra. Det verste man kan gjøre er å slække og la mor ta støyten, for jeg tror ikke det finnes en eneste halvhjertet mor her til lands, så det vil straffe seg fort.
  3. Spill kortene riktig. Det er viktig å holde på sin rolle som mann, men de første par leveårene av barnets liv, så er det faktisk barnet som er viktigst. Ikke golf eller fotball. Men finn din plass i næringskjeden og spill kortene dine rett, så skal du ikke se bort fra at du kan få plass til dine egenaktiviteter også. Hvordan du skal gjøre dette blir for komplisert å forklare i korte trekk, det må du finne ut av selv.

Helt til slutt legger han til:

- Menn er jo ganske dårlige på å snakke om følelser, samt dele problemer og bekymringer med andre, så hvis du som leser dette er en mann/far med bekymringer eller spørsmål om papparollen etc, send meg en e-post! Vi kan løse floka som ekte mannfolk uten alt klisset med å prate som damer over en kopp kaffe og myke puter. Jeg lover å ikke fortelle noen om det, og vi kan også diskutere ting som fisking, kampsport og dataspill, avslutter pappabloggeren.

Les Pappahjerte sin blogg her.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!