Side2-blogger Marte Frimand Anda og mannen på vei til romantisk date i Oslo.
Side2-blogger Marte Frimand Anda og mannen på vei til romantisk date i Oslo. Foto: (Foto: Casa Kaos.blogg.no)

- Det er viktig å sette av tid til å være kjærester i småbarnsperioden, men det er pokker meg ikke lett

Casa Kaos deler parets små romantiske hverdagstriks.

Publisert

(SIDE2): «Det er viktig å sette av tid til å være kjærester i småbarnsperioden. Men det er pokker meg ikke alltid like lett» skriver foreldreblogger Marte Frimand-Anda på Facebook.

Hennes nyeste bloggpost handler nemlig om akkurat det.

Det å prøve seg på en etterlengtet og romantisk kveld ute alene, mens barna er hjemme med barnevakten.

«Folk trodde jeg var helt gæren»

I blogginnlegget Sov nå for helvete skriver Casa Kaos-bloggeren i humoristiske ordelag om parets barnefrie kveld i Oslo, mens storebror på 15 passet småsøsknene hjemme.

Her et lite utdrag fra bloggen:

«Jeg har akkurat bestilt pizza, kyllingpasta og en Pepsi Max på Olivia på Aker Brygge da mobilen ringer igjen. Mannen forsvinner bortover gata med mobilen mot øret. Maten kommer på bordet, og etter fem minutter begynner jeg å spise. Etter ett kvarter kommer mannen tilbake og gir meg mobilen.

- Hallo, små barn.

Og så er det den samme regla igjen. Ja, vi er på vei. Vi kommer snart. Nei, det finnes ikke haier på Raufoss. Nei, ikke orkaner heller. Ja da, vi er på vei. Hvorfor det er masse folk i bakgrunnen? Eeehm, jo, fordi vi måtte stoppe og tisse. Ja, nå setter vi oss i bilen igjen og kjører det siste stykket hjem. Bare legg dere ned på putene og lukk øynene. Storebror passer på dere.

- Nå har jeg stått ned i gata her og sunget nattasanger i femten minutter, sier mannen mens han skjærer en stor bit av entrecoten sin. - Folk trodde jeg var helt gæren.»

Marte og mannen har to små barn på fem og seks år og Marte er i tillegg bonusmamma til en 15-åring.
Marte og mannen har to små barn på fem og seks år og Marte er i tillegg bonusmamma til en 15-åring. Foto: (Foto: Casa Kaos/blogg.no)

LES OGSÅ: 14 tips til å bevare romantikken når du har små barn

 - Vi «gjemmer» kjeks og godteri

 - Det er ikke alltid så lett å være romantisk i småbarnstiden. Definisjonen på hva som er romantisk har definitivt endret seg etter vi fikk barn, sier Frimand-Anda til Side2.

BLOGGER: Marte Frimand-Anda har to barn på fem og seks år.
BLOGGER: Marte Frimand-Anda har to barn på fem og seks år. Foto: Marte Frimand-Anda

Men allikevel har hun og mannen sine små romantisk triks i hverdagen.

 - Vi legger alltid fulladede iPader klare i stua før vi legger oss i helgene. Netflix har de lært seg å skru på selv. Så «gjemmer» vi litt kjeks og godteri i kjøkkenskapene som ungene «stjeler» når de står opp. Da lister de seg rundt og hvisker «hi hi hi, ikke vekk mamma og far», og så får vi ligge og dra oss litt ekstra sammen i helgene.

Taco og is etter legging

 - Lørdag kveld har vi taco- og filmkveld uten barn. Så fort ungene er i seng og sover, mesker vi oss med deilig taco, iskrem, sjokolade og voksenfilm.

Utilgjengelig kaffetid

 - Etter middagen har mannen og jeg «kaffe-tid». Da har vi ti minutter sammen ved kjøkkenbordet mens vi drikker kaffe og prater sammen. Da må ungene klare seg selv. Ingen masing og ingen klenging. Da er vi helt utilgjengelige.

(Artikkelen fortsetter under)

Holder hender

 - Vi har mange «romantiske» dater på matbutikken og på Ikea og når vi kjører bil. Og vi holder alltid hender når vi er ute og går.

Småprater på trampolina

 - Vi har en veldig fin lek der mannen og jeg ligger tett sammen på trampolina og ser opp på skyene og holder hender og småprater mens ungene hopper over oss.

(Artikkelen fortsetter under)

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vi i Side2 som er småbarnsforeldre har også noen tips til små romantiske gester i hverdagen:

Overrask hverandre

Det skal ikke så mye til. Ta oppvasken selv om det egentlig ikke er din tur, skriv en liten hilsen på kjøleskapet om morgenen. Server en kaffekopp på sengen når det lar seg gjøre.

Gi komplimenter

Glem ikke å si pene ting til hverandre selv om dere har vært sammen lenge og har mer enn nok med å få hverdagen til å fungere. Et kompliment gir ofte et kompliment tilbake også.

Egentid i gave

Småbarnstilværelsen kan være hektisk, og særlig dersom du har flere barn. Å ta en joggetur, en middag med en venninne eller bare det å få dusje alene kan for mange være gull verdt. Vær raus med partneren din og ta med ungene ut noen timer, eller send partneren ut noen timer alene ved behov.

Romantisk middag

Den trenger jo ikke å nytes på restaurant, selv om det selvsagt er luksus om man får barnevakt en kveld. Dersom den ene legger barna, kan den andre lage middag for to med romantisk vri. Det fins ikke noe bedre enn å sette seg til dekket bord etter at man endelig har fått barna i seng. Det gir også tid og ro til å prate sammen før Ipad, TV eller mobilen stjeler av tiden.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!