Trebarnsmoren fra Alabama i USA, Jaime Primak Sullivan, ville lære barna en lekse da hun tok fra dem isen etter at de ikke takket.
Trebarnsmoren fra Alabama i USA, Jaime Primak Sullivan, ville lære barna en lekse da hun tok fra dem isen etter at de ikke takket. Foto: (Foto: Facebook/Jaime Primak Sullivan)

Da barna ikke takket for isen, gikk den rett i søpla

«I dag var jeg verdens verste mor» skriver trebarnsmor Jaime Primak Sullivan.

Publisert

(SIDE2): Hennes Facebook-post har gått viralt og debatten har ikke latt vente på seg.

Jaime Primak Sullivan tok nemlig med seg sine tre barn Olivia (8), Max (7) og Charlie (5) for å kjøpe is en dag etter middag.

«De bestilte den desserten de ønsket seg og det tok omtrent fem minutter før vår bestilling var klar. Den unge damen bak disken (hun var kanskje 17 år) ga hver av barna sin iskrem. Ingen av dem så på henne, ingen av dem sa takk. Ikke til meg, ikke til henne» skriver Sullivan på Facebook.

 - De er gamle nok til å forstå

Det hun så gjorde var å telle til ti, fulgte barna ut døren og tok så fra barna hver sin is og kastet dem i søpla. Ungene ble sjokkerte og uttrykte høylydt sin misnøye.

«Jeg forklarte dem at en dag, hvis de er heldige, så har de kanskje en jobb som den unge damen. Og jeg håper folk vil se dem. Virkelig se dem. Se dem inn i øynene og si takk. De er gamle nok som 8,7 og 5 år til å forstå at vi i dagliglivet må vise manerer og normal folkeskikk»

 - Jeg vil ikke ha barn som ikke ser andre mennesker

Utspillet har høstet både likes og mye kritikk, men Sullivan, som bor i Alabama med sine tre barn og mannen sin Michael, kan fortelle til Today Parents at ungene ikke ble redde etter opplevelsen.

Hva syns du?

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

- De ble selvsagt opprørte, men de vet at når jeg sier noe, så mener jeg det. Og vi snakker mye om relasjoner mellom mennesker og ansvar hjemme, så de skjønte godt poenget mitt og at jeg var skuffet over dem. Det er min jobb å sørge for at ungene mine ikke bare bruker manerene sine, men at de behandler andre mennesker med respekt og normal folkeskikk. Jeg vil ikke ha barn som som ikke ser andre mennesker, selv om det betyr at jeg må kaste hver eneste is. Jeg er moren deres,og det er jobben min. En dag vil de se tilbake og takke meg.

Og neste gang de fikk is, noen dager etter denne episoden, sa de alle takk..

- Det skjer kanskje ikke hver gang, fordi de er barn, men slik det ser ut nå så er leksen lært.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!