Foto: CasaKaos.blogg.no

Casa Kaos: - Det er mer statusjag i byen enn på bygda

Da CasaKaos skrev et blogginnlegg som hyllet livet med barn på bygda, hisset hun på seg mange byforeldre.

Publisert

(SIDE2): «10 grunner til at det er bedre å være barn på bygda enn i byen,» skrev Side2s foreldreblogger Marte Frimand-Anda, også kjent som CasaKaos, på bloggen tirsdag kveld.

LES OGSÅ: - Da vi var 15 år, hadde flere av venninnene mine slankekonkurranse med mødrene sine

Byforeldre mente hun ga dem dårlig samvittighet

Tobarnsmoren listet opp blant annet blide bussjåfører, gode naboforhold, lave huspriser, avslappede foreldre, stor hage og trygge omgivelser for barna. Frimand-Anda, som bor på Toten, ønsket å skryte litt av bygda si, men det ble ikke like godt mottatt hos alle.

BLOGGER: Marte Frimand-Anda har to barn og bor på Toten.
BLOGGER: Marte Frimand-Anda har to barn og bor på Toten. Foto: Casakaos.blogg.no

Flere byforeldre kommenterte at innlegget var fordomsfullt, og at Frimand-Anda, som lenge har promotert det uperfekte familielivet, prøvde å gi dem dårlig samvittighet for å oppdra barna sine i byen.

«Det trengtes en blogg for uperfekte foreldre for å få meg til å innse hvilken råtten forelder jeg er som lar mitt barn vokse opp i Oslo,» skriver en.

- Jeg visste ikke at dette var et så ømtålig tema. Jeg ville jo bare skrive et innlegg som hyllet bygda, og det lå absolutt ingen moralpreken i innlegget om at barn som bor i byen har det vondt, eller at foreldre som har barn i byen er dårlige foreldre, sier Frimand-Anda til Side2.

- Her på bygda er alle veldig avslappet

Frimand-Anda har selv bodd i byen, hovedsakelig før de fikk barn, men også i en kort periode etter de fikk barn.

- Jeg har registrert at det er en del forskjeller. Det er litt mer stress og statusjag i byen når det gjelder disse ytre tingene som barneklær, bursdagsfeiringer, kaker, matpakker og alt dette. Det er så utrolig deilig og avslappende på bygda, og det setter jeg så stor pris på.

Et av de ti punktene i blogginnlegget går nemlig på akkurat det: At folk på bygda er så avslappet.

«Her på bygda er alle veldig avslappet til bursdagsfeiringer, kakebaking, designmatpakker og alt sånn annet dill dall noen mener avgjør om man er en god forelder eller ikke.»

Det fikk mange til å reagere, og flere skriver til Frimand-Anda at de opplever byforeldrene som like avslappet.

«Jeg oppdrar to barn på Vålerenga og kunne ikke ha drømt om et bedre sted å være. Vi kjenner nesten alle naboene våre; vi henger på lekeplassen sammen med hyggelige, ujålete folk og drikker kaffe. Innimellom er vi klin kokos-gærne og lager vafler ute istedenfor å lage middag. Mange av barnas venner bor i bittesmå leiligheter, så vi feirer ofte bursdag ute i en av Oslos vakreste parker bak Vålerenga kjerke. Og da er det Toro som står for kaka,» skriver en.

«Trendy matpakker og dietter er typisk innflytter/indre by-fenomen. Her kommer småtassene hjem med blodsukker gjennom taket etter å ha spist indisk godteri i barnebursdag, de lærer tradisjoner fra ulike land og serverer selv ting som fotballkake og geletog. Vi har alltid en vaffelmiks og brunost stående i tilfelle besøk, youghurt spiser vi hver dag og rekker vi ikke hjem før en trening kan du banne på at poden uansett har spist en grønnsakscurry med ris og naan hos naboen,» skriver en annen.

- Folk blir veldig lett krenket

Selv sier Frimand-Anda at hun aldri ville blitt fornærmet hvis noen skrev et innlegg der de hyllet bylivet.

- Vi har valgt å bo på bygda og trives med det. Da står vi for det. Livet med små barn i byen passer ikke for meg, men jeg blir jo ikke fornærmet fordi andre liker seg i byen.

Bloggeren tror mange oppfattet innlegget hennes som en slags pekefinger mot byforeldrene, noe det ikke var ment som.

- Folk blir veldig lett krenket. Skriver jeg at jeg liker kort hår, så støter jeg de med langt. Skriver jeg at jeg liker kroppen min med noen kilo for mye, så støter jeg de som er tynne.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

LES OGSÅ: Alenemoren rører verden med ærlig Facebook-innlegg

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!