CASA KAOS: - Vi har hatt flere av somrene hjemme, og synes det er helt topp. Ingen overfylte flyplasser. Ingen hotellfrokoster man må rekke. Og ingen slitsom bamseklubb.
CASA KAOS: - Vi har hatt flere av somrene hjemme, og synes det er helt topp. Ingen overfylte flyplasser. Ingen hotellfrokoster man må rekke. Og ingen slitsom bamseklubb. Foto: Privat (Casakaos.blogg.no)

- Barna bryr seg ikke om hva man gjør eller hvor man er

Casa Kaos slår et slag for hjemmesommer.

Publisert

(SIDE2): Vi har snakket med Marte Frimand-Anda, som skriver Side2-bloggen Casa Kaos, om ferie.

  - Hva husker du som den beste ferien du noen gang har vært på?

 - Hver sommer da jeg var barn, pakket vi oss inn i en glovarm Lada og kjørte til mormor og morfar i Trondheim. Fra Raufoss, er det godt og vel åtte, ti timer å kjøre. Selv om bilturen var lang og kjedelig, og broren min og jeg kranglet så busta føyk i baksetet, husker jeg fortsatt disse bilferiene som de beste feriene. Jeg husker den spente forventningen når vi nærmet oss Trondheim, lukta i huset til mormor og morfar, og de fine kjolene til mormor.

  - Hva er ferie for deg?

 - Fri. Lange dager. Slappe av og være sammen med familien.

PÅ BILTUR: Fra en av ferieturene i bil.
PÅ BILTUR: Fra en av ferieturene i bil. Foto: Privat (Casakaos.blogg.no)

  - Hva bør ferie med barn inneholde eller ikke inneholde?

 - Jeg synes det er viktig at man gjør det man har lyst til, og ikke det man føler andre forventer. Det viktigste for barna er å være sammen med foreldrene. Barna bryr seg ikke så mye om hvor man er og hva man gjør. Så lenge man er sammen.Jeg ønsker å slå et slag for hjemmeferien. Jeg synes den har fått et ufortjent dårlig rykte. Vi bør liksom ta i hvert fall én tur til utlandet i løpet av sommeren, for å kunne kalle det ferie.

 - Og skal man «bare» være hjemme i ferien, må man helst komme med en unnskyldning. Som at man skal pusse opp huset, eller dra på en lengre ferietur i høstferien.

 - Vi har hatt flere av somrene hjemme, og synes det er helt topp. Ingen overfylte flyplasser. Ingen hotellfrokoster man må rekke. Og ingen slitsom bamseklubb.

PLUKKE BLOMSTER: Å være i hagen og plukke blomster er en fin feriesyssel, mener Casa Kaos-blogger Marte Frimand-Anda. Her med datteren sin ute i hagen.
PLUKKE BLOMSTER: Å være i hagen og plukke blomster er en fin feriesyssel, mener Casa Kaos-blogger Marte Frimand-Anda. Her med datteren sin ute i hagen. Foto: Privat (Casakaos.blogg.no)

  - Hva gjør dere i ferien i år?

 - Vi har vært mest hjemme, med unntak av en helgetur til Trysil, et besøk på badeland i Sarpsborg og en ukes bilferie til Stavanger for å besøke bestemor og bestefar. Hjemme har vi tuslet rundt i hagen, plukket blomster, samlet steiner, spist is, bakt kake, plasket i plaskebasseng, malt et par nattbord og sett filmen Frost sikkert femti ganger på regnværsdagene. Ikke så veldig spennende, men veldig koselig.

Likte du denne saken? Lik oss gjerne på Facebook også!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.