Foto: Colourbox

Advarer foreldre mot å kysse barna på leppene

- For seksuelt, mener psykolog.

Publisert

(SIDE2): Mange vil nok mene at dette er et harmløst tegn på kjærlighet fra foreldrenes side, men lege Charlotte Reznick mener det å kysse barna sine på leppene kan forvirre barna.

Hun hevder at siden det er en erogen sone, så kan det derfor være stimulerende og således forvirrende for barna.

- Forvirrende

Reznick, som har skrevet boken «The Power of Your Child’s Imagination: How to Transform Stress and Anxiety Into Joy and Success», uttalte i artikkel i The Stir at barn kan assosiere seksuell eller romantisk aktivitet med noe som skal være mellom foreldrene sine, og kan derfor bli forvirret om foreldrene gjør det samme med dem.

- Hvis mamma kysser pappa på munnen, hva betyr det da når jeg, som er en liten jente eller gutt, kysser foreldrene mine på munnen? Det blir forvirrende, sa hun i artikkelen som stammer fra 2010.

Hun mener også at siden det å kysse barna sine på leppene har en utløpsdato ettersom de blir eldre, så bør man ikke begynne med det i utgangspunktet.

Debatten har derimot igjen blusset opp i USA og i resten av verden, etter at en mor skrev et innlegg på YouTango hvor hun tar til motmæle. Og hun har fått flere foreldre med på laget.

- Ingenting å veien med å kysse barn på leppene

Hun skriver at barna har godt av å ha kjærlige foreldre.

Barnepsykolog Sally-Ann McCormack er enig med henne.

- Det er ingenting å veien med å kysse et lite barn på leppene. Det er som å si at amming er forvirrende for barna. Det kan godt hende at noen har et problem med det, men det er ikke noe mer seksuelt enn å stryke barnet sitt på ryggen, sier hun til The Independent.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!