Foto: Colourbox

Advarer foreldre mot å kysse barna på leppene

- For seksuelt, mener psykolog.

Publisert

(SIDE2): Mange vil nok mene at dette er et harmløst tegn på kjærlighet fra foreldrenes side, men lege Charlotte Reznick mener det å kysse barna sine på leppene kan forvirre barna.

Hun hevder at siden det er en erogen sone, så kan det derfor være stimulerende og således forvirrende for barna.

- Forvirrende

Reznick, som har skrevet boken «The Power of Your Child’s Imagination: How to Transform Stress and Anxiety Into Joy and Success», uttalte i artikkel i The Stir at barn kan assosiere seksuell eller romantisk aktivitet med noe som skal være mellom foreldrene sine, og kan derfor bli forvirret om foreldrene gjør det samme med dem.

- Hvis mamma kysser pappa på munnen, hva betyr det da når jeg, som er en liten jente eller gutt, kysser foreldrene mine på munnen? Det blir forvirrende, sa hun i artikkelen som stammer fra 2010.

Hun mener også at siden det å kysse barna sine på leppene har en utløpsdato ettersom de blir eldre, så bør man ikke begynne med det i utgangspunktet.

Debatten har derimot igjen blusset opp i USA og i resten av verden, etter at en mor skrev et innlegg på YouTango hvor hun tar til motmæle. Og hun har fått flere foreldre med på laget.

- Ingenting å veien med å kysse barn på leppene

Hun skriver at barna har godt av å ha kjærlige foreldre.

Barnepsykolog Sally-Ann McCormack er enig med henne.

- Det er ingenting å veien med å kysse et lite barn på leppene. Det er som å si at amming er forvirrende for barna. Det kan godt hende at noen har et problem med det, men det er ikke noe mer seksuelt enn å stryke barnet sitt på ryggen, sier hun til The Independent.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.