Vinterens store humørspreder

En okse, en hund, to glimrende debutanter og en historie med både bunn og sjarm gjør «Venner for livet» til en av vårens store norske filmvinnere.

Publisert

Venner for livet - Norge 2005. Regi: Arne Lindnter Næss. Med Magnus Solhaug, Sunaina Jassal, oksen Samson, hunden Leo, Reidar Sørensen, Nina Woxholt, Torbjørn Harr, Ingar Helge Gimle med flere.

Aldersgrense: 7 år

Å flytte på landet en hel sommer - og kanskje lenger - er ikke Petters drøm for sommeren, og når han så kommer til hutiheita der familien skal prøve ut den landlige idyllen blir han ikke mer oppstemt.

Den utenlandske jenta som temmet oksen på veien til gården, fascinerer imidlertid og snart skal det vise seg at hverdagen på landsbygda blir en del mer spennende enn det Petter kanskje setter pris på.

Arne Lindtner Næss har blitt en av Norges ledende familiefilmregissører - her har han i tillegg sørget for en god, stram og spennende historie. Det karikerte ved Olsenbanden jr finnes ikke her, isteden møter vi debutantene Magnus Solhaug og Sunaina Jassal som lysende debuterer - så naturlig at de voksne skuespillerne til tider virker tilgjorte.

Det kan selvfølgelig kremtes om at «Venner for livet» legger seg litt på lesten til «Ulvesommer», men vi klarer såvisst flere dyrefilmer og både hunden Leo og oksen Samson gjør sitt til at dette blir riktig vellykket.

Det er bare å rydde plass på kinoene for Arne Lindtner Næss' «Venner for livet». Undertegnede ville ikke bli overrasket om dette blir årets mest besøkte norske film.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.