Foto: SMN

Ukomplisert moro

«Sex og Singelliv»-jentene er tilbake, og det er ganske hyggelig.

Publisert

USA 2010
Regi: Michael Patrick King
Med: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Miley Cyrus, Penélope Cruz, Chris Noth, Liza Minnelli, Willie Garson, Evan Handler, Jason Lewis
Aldersgrense: Tillatt for alle

(SIDE2:) I 1998 ble aller første episode av «Sex og Singelliv» vist på amerikansk TV, og det ble kjapt tydelig at en revolusjon var på gang.

Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte var en helt ny type kvinner, og det var plutselig OK å være vakker, tullete og fanatisk moteinteressert og samtidig stå på krava overfor det motsatte kjønn.

De fire venninnene ble for mange selve frontfigurene for en ny type feminisme, der det var greit å ha det gøy.

Nå, 12-år senere, er det altså klart for film nummer to, om Carrie & Co. Det er bare Samantha som fortsatt er singel, og for de tre andre dreier livet seg mer og mer om småbarn og ekteskap.

Charlotte sliter med to små døtre som krever sitt, og Carrie er livredd for at hun og Big skal ende opp som et kjedelig gammelt ektepar.

Big er nemlig blitt svært glad i den nyinnkjøpte sofaen deres, og foretrekker å se på TV og spise take away i stedet for å farge byen rød med Carrie.

Som en velkommen pause fra småbarn og trøblete ekteskap kommer så plutselig Samantha med tidenes ferieforslag. Hun har utarbeidet en avtale med en hotelleier i Abu Dhabi på jakt etter litt amerikansk PR, om en ukes luksustur til det arabiske emiratet på sjeikens regning.

Jentene er ikke sene om å takke ja, og det er klart for et arabisk eventyr som inneholder langt mer enn noen av dem kunne ha tenkt seg på forhånd.

Sånn rent historiemessig er filmen ganske usammenhengende og mangler den røde tråden som binder det hele sammen, uten at det egentlig gjør så mye.

Det er fortsatt mye moro igjen i jentene, og de er ikke helt klare til å roe seg ned enda. Som vist i traileren får fans av Carries gamlekjæreste Aiden sitt, etter at vår heltinne møter «the one that got away» på et eksotisk kryddermarked, mange tusen kilometer fra erkerivalen Mr. Big.

For «Sex and the City 2» er en festlig film som fansen kommer til å storkose seg med, om så bare i pur nostalgi for serien som en gang var,

Det er nemlig ikke helt det samme lenger. Selv om filmen insisterer på at venninnene fortsatt er ledende moderne feminister, så er det ikke til å stikke under en stol at Carrie & Co ikke er like edgy og nyskapende som de en gang var. Kanskje det er derfor det er nødvendig å dra dem ned til Abu Dhabi for å lære beslørede arabiske kvinner om girlpower?

Det er dette aspektet av filmen som gjør at du får en litt flau smak i munnen, og at man av og til sitter å gremmer seg litt over mangelen på kunnskap og praktisk tekning. Man trenger ikke være uintelligent for å være morsom, og jentene fortjener egentlig bedre enn som så.

Filmen er også hakket for lang, med sine 2 timer og 26 minutter. Man kunne gjerne ha kuttet litt i noen av de mindre vellykkede aspektene og noen unødvendige gjesteroller.

Samtidig er det gjort plass til et par genuint rørende scener, der vi blant annet kommer under huden på Charlotte som har fått en mer flerdimensjonal rolle å spille enn vanlig.

Alt i alt er det for det veldig gøy med et nytt møte med Carrie, og hvem sier at alle filmer må være så edgy og nyskapende? Her er det glamour, fest, kjærlighet og vennskap i skjønn forening, og « Sex and the City 2» er en super film å se med venninnene dine etter et varm dag på stranda. Enjoy!

Les vår anmleldelse av samme film skrevet av en mann: Kvinner og klær

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!