Morten Tyldums nye film er verdt å se

Chris Pratt gjør en glimrende innsats i Passengers.

Publisert

Passengers.

USA, 2016.

Regi: Morten Tyldum.

Med: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne.

Aldersgrense: 9 år.

Morten Tyldum fikk sin første Oscar-nominasjon etter Hollywood-debuten «The Imitation Game». Det gir kanskje i overkant store forventninger til hans nye film, og flere amerikanske anmeldere mener at han ikke har gjort en god nok jobb med denne filmen.

Det er jeg ikke helt enig i.

«Passengers» har et spennende premiss: Flere mennesker velger å emigrere til fremmede planeter, og idet filmen starter er 5000 personer på vei til sitt nye hjem. Reisen skal ta 120 år, og menneskene ligger derfor i dvale og skal ikke våkne opp før det er fire måneder igjen av reisen.

Men så skjer det som ikke skal skje. En feil fører til at Jim våkner 90 år før han skal. Ensomheten om bord på romskipet føles overveldende, spesielt med tanke på at han må tilbringe resten av livet alene. Eller må han det?

Screen9v2

Filmen klarer å overføre desperasjonen i den håpløse situasjonen Jim har havnet i. Publikum føler virkelig med ham i hans ensomhet, og Tyldum klarer fint å få fram tankene han sliter med og det store dilemmaet han etter hvert står overfor.

Det er denne delen av filmen som fungerer best. Chris Pratt spiller den desperate mannen med stor overbevisning, og hans forfall kommer tydelig fram både fyisk og psykisk.

Underveis tar filmen en vending. Jim begynner å leke med tanken på å vekke en medpassasjer. Men kan han ødelegge livet til en fremmed på den måten? Jims tanker rundt dilemmaet kommer godt frem, og tanken på å dele ensomheten med en annen skaper nye spenningskurver.

I denne delen kommer Jennifer Lawrence inn i bildet. Som vanlig spiller hun svært godt, og hun har en stil og en holdning som sjarmerer de fleste.

Screen9v2

I siste del av filmen tar det litt for mye av. Tyldum burde stolt på seg selv og latt filmen hvile på de sterke karakterenes historier. Filmen hadde tålt det, og det hadde publikum også.

For all del, spenningen blir intens og engasjerende, men det føles ikke lenger som om man ser samme film. Det er omtrent som om man sitter i sofaen hjemme og ser en dramafilm, og plutselig kommer man borti fjernkontrollen og zapper til en actionfilm på en annen kanal. Begge filmene er gode hver for seg, men ikke samtidig.

«Passengers» er likevel en film du fint kan koble av med et par timer i juleferien. Den er underholdende og spennende, men har også mye humor. Liker du sci-fi og spenning, er «Passengers» en høyst severdig film.

Se flere klipp fra filmen her:

Screen9v2

Screen9v2

Screen9v2

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.