Kvinnen: Herlig med sex i byen

«Sex and the City» er akkurat det den bør være: Litt mer seriøs enn serien, men full av humoren og følelsene vi er vant med.

Publisert

Sex and the City - USA, 2008. Regi: Michael Patrick King. Med: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Chris North.

Aldersgrense: 11 år.

Vi har ventet og ventet, og endelig er den her: Filmen om Carrie, Miranda, Charlotte og Samatha. Dersom disse navnene ikke sier deg noe, kan du like gjerne slutte å lese her.

Dette er nemlig anmeldelsen for fansen, de som har sett serien flere ganger, som har full kontroll på damenes forhold og som har gledet seg til denne filmen i månedsvis.

Og til alle dere ivrige fans: Dette er moro!

«Sex and the City» er akkurat som vi håpet på. Her er knuste hjerter, stormende forelskelse, stor lykke, nervepirrende venting og evig vennskap. Og alt det andre vi elsker med serien.

Det hele begynner med en kort introduksjon av de fire hovedkarakterene og en like kort oppsummering av hva de har vært gjennom i de seks sesongene. Selv om dette er noe fansen har sett hundre ganger før, kommer gåsehuden når man ser et glimt av at Charlotte gifter seg, Miranda forteller at hun er gravid, Samantha finner kjærligheten og Carrie blir hentet hjem av mr. Big fra Paris.

Deretter går vi inn i den nye handlingen. Carrie og mr. Big har lenge lett etter en leilighet, og endelig finner de den. Neste steg på veien er å gifte seg. Alt ser ut til å gå bra. Bryllupet blir riktignok litt større enn mr. Big forventet, men han kan takle det. Helt til Miranda kommer med en uheldig kommentar under prøvemiddagen dagen før bryllupet. Plutselig blir han i tvil. Vil han møte opp til bryllupet?

Også de andre kvinnene opplever forandringer i livet. Miranda får vite at Steve har vært utro, Charlotte blir gravid og Samantha begynner å bli lei av å leve et monogamt liv med Smith i Hollywood.

Ja da, vi har sett Carrie og mr. Big ha problemer før og vi har sett de tre andre venninnene få problemer. Men det gjør ingenting. Både fordi vi aldri blir lei av karakterene og fordi dette gjøres på en mer voksen måte. Venninnene har rundet 40, og med det har de blitt erfarne nok til å takle problemene på en mer moden måte.

Men heldigvis er figurene likevel akkurat som vi kjenner dem. Regissør og manusforfatter Michael Patrick King har ikke prøvd å forandre dem på veien fra TV-en til kinolerretet. De kan bli like hysteriske og like fulle av følelser som vi elsker.

Vi får også se den samme herlige humoren som vi gjorde i serien, noe som ikke er helt tilfeldig, da King har skrevet, regissert og produsert en rekke av TV-episodene. Humoren er fremdeles litt på kanten, men ikke verre enn at det er morsomt for alle.

Likevel er ikke dette akkurat det samme som en rad med episoder av serien. Filmen er hakket mer alvorlig enn vi er vant med, og stilen er noe mer voksen. Kvinnene har, naturlig nok, blitt ti år eldre siden serien begynte, og det er naturlig at de sliter mer med sine seriøse forhold enn sine håpløse one night stand. Dette fungerer bra. Den seriøse tonen blandes fint sammen med komikken, og det går aldri lenge mellom hver gang du ler.

«Sex and the City» er i stor grad en film for fansen. De som ikke er begeistret for serien, kan like gjerne holde deg unna. Men elsker du Carrie, Charlotte, Miranda, Samantha, mr. Big, Anthony og Standford, kan du mikse drinkene, ta på de flotteste skoene og komme deg av gårde til kinosalen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!