Kun for Efron-fansen

Er du ikke allerede fan av «High School Musical», bør du styre unna.

Publisert

High School Musical 3: Senior Year, USA, 2008. Regi: Kenny Ortega. Med: Zac Efron, Vanessa Anne Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu, Monique Coleman, Bart Johnson, Olesya Rulin.

Aldersgrense: Tillatt for alle

Tenåringsforelskelser, ungdomsskolekonflikter og overgangen til voksenverden. Pluss på litt sang og dans, og du er midt i «High School Musical»-universet.

Det er ingen tvil om at «High School Musical» passer best for et ungt publikum. Voksne vil legge merke til klisjeene og de forutsigbare vendingene. De vil gjennomskue naiviteten til ungdommene. Og de vil ikke la seg fenge av den enkle Disney-musikken.

At tenåringene elsker «High School Musical», kan vi forstå. I den første filmen prøver skolens kjekkas og skolens nerd å få et forhold til å fungere, tross vennenes advarende blikk. En klassisk «Romeo og Julie»-historie som fremdeles fenger. Vi kan også gå med på at film nummer to ble en suksess. Her prøver skolens drama queen å kapre kjekkasen, og hun gir ham et tilbud det er vanskelig å takke nei til.

Men nettopp her ligger problemet til den nye filmen. Den mangler en konflikt. Når filmskaperne nå har valgt å flytte filmserien fra TV-skjermen til kinolerretet, forventet vi noe mer spektakulært enn vi har sett før. Det får vi ikke.

Troy og Gabriella er fremdeles lykkelig sammen. Men de innser at så snart skoleåret er forbi, er de nødt til å flytte til hvert sitt college. Vil forholdet vare når de ikke lenger ser hverandre hver dag? Samtidig er Troy nødt til å ta et avgjørende valg: Skal han satse på en karriere som skuespiller eller skal han utvikle basketballtalentet sitt?

Her kunne filmskaperne lett ha laget en konflikt, men problemene skaper aldri trøbbel. Troy og Gabriella takler fint at de snart må reise fra hverandre. Og Troy ser ut til å klare å bestemme seg uten at noen stopper ham. Dermed blir alt så glatt og fint at det ikke blir troverdig.

Men for all del, dette er en gladfilm som vil gjøre publikum i godt humør, og de voksne vil savne tiden da verden var litt enklere.

Fansen vil trolig bli fornøyd med filmen. Zac Efron vil få pikehjertene til å banke og soundtracket vil selge i store mengder. Stilen er den samme som vi har sett tidligere, både når det gjelder musikken og karakterene. Med andre ord får fansen akkurat det de vil ha - men intet mer.

De som ikke allerede er fans, kan like gjerne holde seg unna. Dette er ikke laget for å kapre nye publikummere.

SE VIDEO HER

video_embed(10855,1);

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!