Kristen Stewart overrasker

Kristen Stewart er den store stjernen i Sils Maria.

Publisert

Sils Maria (Clouds of Sils Maria).

Regi: Olivier Assayas.

Med: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Brady Corbet, Chloe Grace Moretz, Angela Winkler, Johnny Flynn, Lars Eidinger, Hanss Zischler, Aljoscha Stadelmann, Luise Berndt, Gilles Tschudi, Benoit Peverelli, Claire Tran, Stuart Manashil, Peter Farkas, Nora von Waldstatten, Ricardia Bramley, Caroline De Maigret, Arnold Giamara, Ben Posener, Sean McDonagh.

Aldersgrense: 7 år.

Skuespiller-legenden Maria Enders fikk sitt store gjennombrudd som 18-åring i teaterstykket «Maloja Snake», hvor hun spilte den rebelske Sigrid. 20 år etter skal stykket settes opp igjen, og Maria får tilbud om å spille Helena.

Foto: (AS Fidalgo)

Maria avskyr rollen, fordi hun fremdeles bærer den unge Sigrid i seg. Det blir ikke bedre av at skandaleprinsessen Jo-Ann Ellis skal spille Sigrid, eller at hennes unge assistent Valentine stadig utfordrer meningene hennes.

«Sils Maria» er en karakterdrevet film med svært gode rolleprestasjoner og fantastisk dialog. Juliette Binoche briljerer som divaen Maria, mens Chloë Grace Moretz overbeviser som Hollywood-yndlingen Jo-Ann.

Kristen Stewart viser at hun har langt mer talent enn hun har fått bruke i «Twilight»-filmene, og hun ender som filmens største stjerne. Som assistenten til Maria, må hun takle en stjerne med humørsvingninger, lange reiser og en hektisk hverdag, samtidig som hun prøver å leve sitt eget liv. Hun har dessuten selv sterke meninger om film og skuespill, men blir som regel møtt av latter fra sin arbeidsgiver. Stewart klarer på glimrende vis å spille den unge kvinnen som sakte drives fra vettet.

Det er ikke en handlingstett historie, men regissør Olivier Assayas klarer å gi oss følelsen av at det skjer mye likevel. Karakterene bruker rommet rundt seg hele tiden, så det aldri føles stillestående eller kjedelig. Tvert imot.

Filmen viser på en fin måte hvordan generasjonsskillet og frykten for å bli gammel kan skade både deg selv og ditt forhold til andre. Samtidig får vi et innblikk i livet til en berømthet, som viser at livet ikke alltid er like glamorøst og perfekt som det kan virke som.

Det er mye undertekst og mye som forblir usagt i filmen, og jeg tror at man kan se den både to og tre ganger og likevel få nye opplevelser hver gang.

«Sils Maria» er ikke en film for dem som bare liker blockbustere og action, og passer nok best for et modent publikum. Men hvis du lar filmen ta tak i deg, vil du få en svært god filmopplevelse.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!