Foto: Euforia (Euforia)

Guttemorro!

Kurt Josef og fjordheksa er en lukteopplevelse av et vorspiel.

Publisert

Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa – Norge 2010. Regi: Tommy Wirkola. Med Stig Frode Henriksen, Jørn Tore Nilsen, Jeppe Beck Laursen, Kristoffer Joner, Cecilie Mosli, Bjørn Sundquist.

Aldersgrense 15 år

«Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa» varer i en time og 22 minutter. Akkurat mer enn nok, mener gjengen selv. Og det er sjarmerende nok i seg selv.

For dette er kompanjongene bak «Død snø» som har moret seg med å lage en tulledokumentar for ingen penger og bør bedømmes som det humorprosjektet det er.

Her er flust med henvisninger til både den langt skumlere «Blair Witch Project» og ganske så spinville «Spinal Tap» og ingen skal beskylde disse karene for å ta seg selv, eller vi mistenker, prosjektet spesielt alvorlig.

Og det er lekenheten som redder Kurt Josef og vennene hans. Figurene, som Kristoffer Joners lærer Hykkerud eller Bjørn Sundquists gamle fisker, er utrolig vittige figurer. Og Stig Frode Henriksen som Kurt Josef binder det hele bra sammen med tidvis svært treffsikre kommentarer.

Det hjelper når historien, om en rekke personer som skal forsøke å befri Kurt Josefs homofile sønn Tordenskjold fra den sagnomsuste Fjordheksa, ikke er den sterkeste.

«Kurt Josef Wagle» ser du bare for moro og fordi det er verdt å ta seg en luktefilm de få gangene de kommer. Noe mer seriøst er det ikke å hente her.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.