Glemsomme Dory er tilbake. Her er vår dom

Eirill (6) og Una (4) er enige: De digger Dory!

Publisert

Oppdrag Dory.

USA, 2016.

Regi:

Norske stemmer: Siw Anita Andersen, Trond-Viggo Torgersen, Dennis Storhøi, Cathrine Bang Norum, Sigurd Sollien, Tevje Fløtberg-Rudidalen.

Aldersgrense: 6 år.

Foto: (Disney•Pixar)

Den glemske fisken Dory er tilbake. Og det har vi gledet oss til!

Vi tok med oss Eirill (6,5 år) og Una (4 år) for å se filmen. Med smågodt og popkorn i fanget var vi klare for å reise under vann en gang til.

Vi ble kjent med Dory i «Oppdrag Nemo» i 2003. Denne gangen er lille Nemo og pappaen Marlin bifigurer, mens Dory er i fokus.

Dory lider av korthetshukommelsestap. Det er fryktelig frustrerende for den blå fisken, men utrolig morsomt for publikum. For problemet hennes byr på mange festlige scener som skaper latter blant både store og små.

Men innimellom glimter hukommelsen til, og en dag husker Dory familien sin. Nå vil hun finne dem igjen.

Foto: (Disney•Pixar)

«Oppdrag Dory» stiller seg i rekken av Pixar-filmer som appellerer til hele familien. Den har en humor og en historie som er lett å forstå for de minste og sper på med detaljer som voksne kjenner seg igjen i.

Det meste av filmen er full av humor og er spennende på en ufarlig måte. Noen scener blir litt skumlere, men ikke verre enn at fireåringen Una turte å se hele filmen uten å bli redd.

Historien er som sagt enkel, noe som kunne gjort filmen uoriginal og forutsigbar. Heldigvis har filmstaben skapt en rekke figurer som gjør filmen verdt å se. Blekkspruten Hans, hvalhaien Lykke og hvithvalen Bjarne er fulle av sjarm og kan lett bli nye favoritter blant publikum.

Foto: (Disney•Pixar)

Men den store helten er selvsagt Dory. Vi ble glad i henne i «Oppdrag Nemo», og når vi nå blir enda bedre kjent med henne, blir vi også enda mer glad i henne. Hun har en rørende bakgrunn som stikker i magen til alle foreldre, og hun er definitivt verdig en egen film.

Bildene i filmen er formidable og viser at animatørene i Pixar kan det de driver med. Vi får virkelig følelsen av å være under vann, og bruken av farger kan gi de fleste av oss lyst til å dykke.

«Oppdrag Dory» er en film det er verdt å ta med barna på. Det er ikke nødvendig å ha sett «Oppdrag Nemo» på forhånd, men det er en liten fordel å kjenne bakgrunnshistorien. Filmen er morsom, spennende og litt skummel, og du kan til og med glede deg til en biljakt utenom det vanlige.

Og hva er barnas dom?

Eirill (6): Den var litt kjedelig ... men mest morsom. Jeg måtte le skikkelig mange ganger. Dory er kjempekul.

Una (4): Den var kjempemorsom. Og litt skummel. Dory er veldig søt. Kan vi se den en gang til?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!