Fortryllende, fnisende fjolleri

Når endimensjonale eventyrfigurer blir hevet ut i vår verden, blir det først pussig, men så ganske så vittig og severdig.

Publisert

Eventyr i New York - Enchanted - USA 2007 Regi: Kevin Lima. Med Amy Adams, Patrick Dempsey. Timothy Spall, Susan Sarandon, James Marsden

Aldersgrense: 7 år

Gisele (en blanding av Askepott og Snehvit) lever I Andalasia I en verden der man snakker og synger med sine dyrevenner og der det meste er veldig enkelt - krig og fred og sånn. Da hun en dag faller ned fra treet hun sitter i, blir hun fanget opp av en ridder på hvit hest . prins Edward. Eventyrformelen tro blir det bryllup neste dag og et påbud om å leve lykkelig alle sine dager til ende.

Men den onde stemoren (Susan Sarandon) er ikke langt unna. Hun kaster den i overkant naive Gisele i brønnen så hun skyter opp av New York kumlokk. Når etter hvert lakeien Nathaniel (Timothy Spall) og prinsen selv (James Marsden) følger etter blir det vei i vellinga.

For i New York lever ikke alle lykkelig alle sine dager. Advokaten Patrick Dempsey er litt ulykkelig faktisk, som alenefar til vesle Morgan. Men tross at han planlegger å gifte seg snart, føler han trang til å ta seg av Gisele, som han mener er mentalt ustabil.

Høres det fjollete ut? Det er det også. Og som voksen tar man seg virkelig i å irritere seg over denne ekstremt tykkhodete Gisele. Men pussig nok etter hvert blir man liksom litt grepet av uskyldigheten hennes - og ledet inn i et dog ikke så originale eventyret.

I all sin munterhet fungerer nemlig Amy Adams som en real sukkerpille, som barn elsker og de voksne etter hvert synes det er godt å svelge. Det hele er gjort med en så over toppen selverklært fjolleri at du blir riktig glad. Og når selveste Timothy Spall dukker opp som lakei for en glitrende Susan Sarandon er det overflødighetshornet sprekker, men hvorfor ikke?

En passende sjarmbombe for hele familien i juletida.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!