Filmanmeldelse: Filmstjerner dør ikke i Liverpool

Filmstjerner dør ikke i Liverpool er en forutsigbar film med gode skuespillere.

Publisert

Filmstjerner dør ikke i Liverpool.

England, 2017.

Regi: Paul McGuigan.

Med: Jamie Bell, Annette Bening, Vanessa Redgrave, Julie Walters.

Aldersgrense: 9 år.

Vi har sett utallige filmer om eldre menn og yngre kvinner, men motsatt aldersforskjell er mer uvanlig. Det får vi servert i «Filmstjerner dør ikke i Liverpool» - som attpåtil er basert på en sann historie.

I 1978 møttes den Oscar-vinnende filmdivaen Gloria Grahame og den vordende skuespilleren Peter Turner. Følelsene utviklet seg raskt, og snart var de et par. Aldersforskjellen preget dem ikke, men andre elementer truet forholdet.

Foto: Norsk Filmdistribusjon

«Filmstjerner dør ikke i Liverpool» har sin hoveddel i 1981, hvor en syk Gloria får bo hos Peter for å bli frisk. Via dem begge får vi se tilbakeblikk på årene før, med hverdagsliv i Liverpool, glamour i New York og herlige dager i Los Angeles.

Anette Bening spiller Gloria Grahame på en troverdig og god måte, og Jamie Bell er solid som Peter Turner. Aller best er likevel Julie Walters som Peters mor, som er så nedpå jorda og typisk mamma som man kan bli. Litt moro er det også at Walters og Bell spiller sammen igjen, 17 år etter «Billie Elliot».

Foto: Norsk Filmdistribusjon

Tross gode skuespillere, har filmen enkelte problemer som ødelegger for den. Ett av dem er at forholdet mellom Gloria Grahame og Peter Turner rett og slett ikke er spesielt interessant. Det er for all del befriende å se filmkjærlighet uten de overdrevent store konfliktene, men verken Gloria eller Peter er spennende nok - verken hver for seg eller sammen - til at det forsvarer en spillefilm.

Handlingen blir dessverre forutsigbar, uansett om du kjenner historien på forhånd eller ei. Du forstår raskt hvor dette bærer, og filmen engasjerer ikke nok til at du bryr deg stort. Selv om filmen har sine gode deler, blir det til tider ganske kjedelig.

Foto: Norsk Filmdistribusjon

«Filmstjerner dør ikke i Liverpool» er en lavmælt dramafilm som sannsynligvis vil være mest interessant for de som var fans av Gloria Grahame på 1950-tallet.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.