Fantastiske Optimus

Filmen om de transformerende robotene er knall sommerunderholdning.

Publisert

Transformers – USA 2007. Regi: Michael Bay. Med: Shia LeBouf, Megan Fox, Jon Voight, Josh Duhamel, Tyrese Gibson.

Aldersgrense 15 år.

(SIDE2): Sam Witwicky er som tenåringer flest, og vil ha en bil som han kan råne rundt i og imponere damer med. Bilen skal så klart se bra ut, men faren er litt gjerrig. Det ender med at Sam får seg en Chevrolet Camero, av den gode gamle sorten, men som har litt rustflekker.

En dag får han sjansen han har ventet på, og tilbyr den heteste jenta på skolen, Mikaela, spilt av Megan Fox, skyss hjem fra en fest. Bilen oppfører seg ikke helt bra og gjør stemningen pinlig for Sam. Men han ikke helt skjønner hva som skjer. En kveld da bilen kjører av gårde, tror Sam at den har blitt stjålet, men det viser seg at bilen han har kjøpt ikke er som alle andre biler. Den er en Transformer. Dette fører til et eventyr som nesten går på helsa løs for Sam og resten av USAs befolkning.

Sjekk traileren her

Filmen starter med en rask introduksjon av starten for de som da ikke er helt sikre på hva «Transformers»-historien går ut på.

Videre hopper den rett på sak, og kaster inn noen fine kampscener etter et kvarters tid.

Etter dette dabber det av, og man faller inn i en tenårings hverdag. Alt fra skole, popularitet og dametekke blir temaene, noe som gir en slapp stemning etter en bra start.

Men derifra bygger det seg oppover, nesten som en folkefortelling der prinsen vinner både prinsessen og redder verden, noe som blir klisjé, men det er jo tross alt Hollywood.

Scenene er flott laget og man sliter ikke med å få med seg handlingen. Effektene er flotte og selve transformasjonen til robotene er like bra hver gang man ser dem.

Også skuespillerne leverer varene i filmen, dog noen ganger litt for mye av det gode fra de birollene som spiller med.

Michael Bay fikk mye skryt for «Pearl Harbour» og «The Island», og han viser igjen at han er en er fantastisk regissør med en film som virkelig får deg til å sitte fastspent i setet.

«Transformers» er en flott film og har, siden annonseringen, vært en etterlengtet film i manges øyne. Og ventetiden er den verdt. Greit nok at det finnes noen slappe scener og en smule klisjé over handlingen, men det setter ingen stopper på en film som kan bli en av sommerens favoritter, om ikke årets.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.