Foto: (Filmweb)

Evig kjærlighet?

«Twilight - Eclipse» føles hvertfall ganske lang.

Publisert

Twilight – Eclipse. USA 2009. Regi: David Slade. Med Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Dakota Fanning, Billy Burke, Jackson Raithborn, Ashley Greene, Bryce Dallas Howard.

Aldersgrense 11 år

«Eclipse» begynner riktig så lovende med en skremmende, voldelig og regntung sekvens, der man hverken har spart på grøssereffektene eller spenningen.

En hel mengde mystiske drap og forsvinninger har forekommet i Seattle, og Cullen-klanen i Forks er bekymret for utviklingen. Det virker som om noen bygger opp en vampyrhær, men hvem står bak? Er det hevntørstige Victoria, Volturi-klanen eller noen helt andre?

Følelser og sånt
Kunne det være at regissør David Slade (ny i Twilight-sammenheng, men med vampyrgrøsseren «30 days of night» på samvittigheten) har latt kjærlighet være kjærlighet og rett og slett satset på action i den tredje Twilight-filmen?

Det høres for godt ut til å være sant, og er det desverre også. Etter det korte og spennende åpningen, er det tilbake til Forks der superforelskede Bella Swan og vampyrkjæresten hennes Edward Cullen ligger i blomsterenger og glitrer og snakker om livet og døden og hvor mye Bella selv har lyst til å ble vampyr.

Og helst med en eneste gang, selv om det innebærer at hun mister både familie og venner, og selvfølgelig blir udødelig og vampyr, noe som i følge vampyrene er ganske kjipt.

Camp Switzerland?
Lite overraskende er Bella og Edward som lykkelig par i blomsterenger rimelig kjedelig i lengden, og heldigvis for alle involverte kommer en skjorteløs og forelsket Jacob Black og fucker det til for de unge elskende, Hurra!

Alle som er på Team Jacob kan glede seg over at muskelgutten stort sett synes at t-skjorte er overflødig bekledning, og Team Edward kan prise seg lykkelig over at Edward faktisk er mye med i tredjefilmen i motsetning til den forrige.

Faktisk må vi vente en og en halv time før det blir noe ordentlig action, men da tetner det til gjengjeld til. I kamp mot den nye vampyrhæren står nemlig Cullen-klanene og erkefiendene varulvene sammen i det som er filmens klart beste del.

Bra og dårlig
Og når det tar seg opp, da tar det seg jammen opp. Det som er synd med Eclipse er at det tar så lang tid før vi kommer dit. Store deler av filmen står seg ikke til mer enn en lunken treer, men de gode delene er alt det twilightfansen kan be om.

Med et mer tettpakket manus, og bare litt mindre hjertesmerte og surmuling, så kunne dette blit langt langt bedre. Det virker som om det er et forbud mot å være glad i hele Forks, spesielt blant de udødelige, og Kristen Stewart kan jammen koste på seg et smilekurs.

Moraloverdose
Skuespillerprestasjonene er som i de to tidligere filmene, og i «Eclipse» er det faktisk Bellas far Charlie (Billy Burke) som står for noen velkomne humorlyspunkt av og til.

Alt i alt er store deler av filmen ganske kjedelige, og spekket med tung moral (blant annet om sex utenfor ekteskapet), men med et svært underholdende trekantdrama på et nivå bare (magiske) high school-ungdom klarer, og noen hesblesende actionsekvenser helt i slutten.

Twilight-fanatikerne kommer til å juble uansett.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!