Drømmen om rikdom

Ben trenger penger for å komme inn på sitt drømme-college. «21» viser hvordan man kan tjene seg rik.

Publisert

21 - USA, 2008. Regi: Robert Luketic. Med: Kevin Spacey, Kate Bosworth, Laurence Fishburne.

Aldersgrense: 11 år.

Seks studenter og en foreleser slår seg sammen for å spille korspillet Black Jack/21 i Las Vegas. Alle sju er mattetalenter, og målet er å telle seg frem til riktige kort, slik at de kun vinner de største gevinstene.

Selv om temaet i «21» er komplisert, blir det hele vist på en forståelig og interessant måte. Og for ordens skyld: Du blir ingen ekspert på korttelling etter å ha sett filmen.

Både historien og karakterene er troverdige, noe som først og fremst kommer av at filmen er basert på boken «Bringing Down the House: The Inside Story of Sic M.I.T. Students Who Took Vegas for Millions», som igjen er inspirert av en sann historie. Hovedpersonen Bens utvikling fra å være en sjenert fyr som føler seg utilpass med korttellinga til å bli en usympatisk fyr som bare vil ha mer penger, er realistisk og underholdende.

Jim Sturgess spiller Ben på en god måte. Kevin Spacey som foreleseren Micky Rosa er også overbevisende. I det hele tatt er det en bra gjeng med skuespillere.

Regissør Robert Luketic («Legally Blonde») har laget en film som underholder deg fra begynnelse til slutt. Det er ingen dødpunkter, og selv folk som hater matte vil finne filmen verdt å se.

Alle godordene til tross, dette er ingen perfekt film. Problemet er at andre del av filmen går for fort. Innledningen går i et behagelig tempo, og vi følger Ben fra å være en fattig student til å få tilbudet om å bli rikere enn han kan tenke seg. Men fra han sier ja og gjengen reiser til Las Vegas, går tempoet kraftig opp. Hadde Luketic klart å holde tempoet langsommere, ville filmen vært langt bedre.

Dette er en severdig underholdningsfilm for et ungt publikum. Du trenger ikke være fan av verken kortspill eller matte for å like den, men du vil heller ikke gå ut av salen og føle deg særlig mye klokere enn da du gikk inn.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.