Det skurrer for Radiopiratene

Uten Henrik Mestad hadde ikke «Radiopiratene» vært et spesielt farlig radioprogram.

Publisert

(SIDE2):Rdiopiratene 2007
Regi: Stig Svendsen Med: Anders Hermann Clausen , Helene Gystad , Henrik Giæver, Fridtjov Såheim, Gard Eidsvold, Henrik Mestad, Ane Dahl Torp, Trine Wiggen.
Aldersgrense: 7 år

- Du hører på «Radiopiratene», verdens farligste radioprogram, roper Karl Jonathan (Anders Hermann Clausen) og Sisseline (Helene Gystad). De to unge skuespillerne lager opprør, men det er Henrik Mestad som gjør filmen til det spennende familieeventyret det er meningen at «Radiopiratene» skal være.

Anders spiller Karl Jonathan som flytter sammen med faren til hans nedslitte barndomshjem i Skjelleruta. Bygda er et trygghetssamfunn der alle barn går med hjelm og sykler med støttehjul. Leder Johannes Jansen (Gard B. Eidsvold) gir innbyggerne formaninger via byens radiostasjon. Det er når Karl Jonathan finner en nedlagt radiostasjon at opprøret begynner – ved å overstyre sendingene fra «verdens farligste radio».

I tillegge handler det om temaer som overbeskyttende voksne, makt og undertrykkelse.

Henrik Mestad gjør en strålende jobb med sin karakter, motorsykkel-slemmingen og den ensomme Konrad. Med hes stemme, sort hår og skumle uttrykk redder han mye av filmens action, gir den humor og gjør det også til tider nervepirrende.

Filmskaperen klarer å holde et høyt energinivå, og at byen er et tegneserieunivers fungerer bra, likevel skurrer det hele litt. Filmen byr på kun grei nok spenning jevnt over. I tillegg taper trolig «Radiopiratene» på de unge hovedrolleinnehaverne, som det skinner for mye gjennom at dette er deres filmdebut.

Radiopiratene har premiere 14. september.

189525

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.