Auda, dame på tjukken

Vennlig innstilt og tidvis hylende morsom komedie om et umake par og en dame smelt på tjukken.

Publisert

Knocked Up – USA 2007. Regi: Judd Apatow. Med Katherine Heigl, Seth Rogen, Paul Rudd

Aldersgrense 11 år

Allison satser stålhardt på en glamorøs fremtid på skjermen for underholdningskanalen E! i Los Angeles. Når hun blir forfremmet, tar hun og søsteren turen ut for å feire. Der møter Allison alt for mye alkohol, og midt i drinken den dopglade supernerden Ben. Uten at noen av dem egentlig husker slutten på kvelden, våkner Allison opp åtte uker senere til tidenes blåmandag – hun er gravid.

Ben, vidunderlig sympatisk spilt av Seth Rogen, får panikk, men forsøker å gjøre det beste ut av stiuasjonen. Men hans tre alphahanner av noen kamerater gjør det ikke akkurat enklere.

Judd Apatow slo gjennom for fullt med «The 40 year old virgin». «Knocked Up» har de samme elementene, men er midt oppi det aller verste guttepratet (I alle fall om du er jente), en ganske så smart og likandes komedie. Katherine Heigl fra Greys Anatomy og Seth Rogen har en vidunderlig og søt kjemi som når deg gjennom lerretet og selv de verste vitsene har en form av sannhet i seg.

I ren handling er det mye her som nok er typisk for den amerikanske kulturen mellom mann og kvinne, men frigjorte nordmenn kan finne mye latter og glede i denne festlige komedien som har fått amerikanske filmkritikere til å utrope Apatow til Hollywoods mest uredde komiskaper for øyeblikket.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!