Action ut mot havet

Knalltøff barnefilm fra det vakre Vestlandet.

Publisert

SOS Svartskjær – Norge 2008. Regi: Arne Lindtner Næss. Med: Amina Hegvold Sanca, Øyvind H. Vaktskjold, Ragnhild M. Gudbrandsen, Banthata Mokgoatsane, Sander Francis, Bjørn Willberg Andersen, Janne Cathrin Langaas, Anders Rummelhoff, Ina Bye Hansen, Christian Rubeck og Gerald Pettersen.

Aldersgrense: 7 år.

(SIDE2): Arne Lindtner Næss begynner å bli en mester på barnefilm. Etter suksessen «Venner for livet» og flere runder med Olsenbanden jr. er denne spenningsfilmen et foreløpig høydepunkt.

«SOS Svartskjær» er dramatikk av klasse, og da sammenligner vi med det meste av norske filmer de siste 10 årene.

For her møter vi ei jente full av følelser, pågangsmot og styrke, som må forholde seg til flere skurker. Filmen er full av sammensatte konflikter og ferieidyllen er full av svært aktuelle tema.

Foto: (Nordisk film)

Jenta heter Noora og hun bor sammen med familien på Rotøy. Et vakkert stykke Norge, men en ivrig jeger og en gjeng narkotikasmuglere greier å ødelegge idyllen.

Med en stakkars sel på kjøpet blir dette en særnorsk spenningsfilm som i fremtiden kan brukes som turistreklame. Vestlandskysten blir ikke mye vakrere enn dette på film. «SOS Svartskjær» er flott fotografert og flott levert.

Denne barne- og ungdomsfilmen er i sannhet en liten norsk klassiker. En god historie, fantastiske omgivelser og troverdige figurer gjør at filmen skiller seg positivt ut fra det meste vi har opplevd før.

Det hjelper også godt på med tre sjarmerende unger og en leken sel. Amina Hegvold Sanca, Øyvind H. Vaktskjold og Sander Francis er virkelig et fint trekløver. I tillegg fungerer det svært bra med båtjakt, forlis og livredning som et klimaks mot slutten av filmen. Til sommeren vil nok barn fra hele landet reise på spenningsferie ut mot havgapet i vest.

Les flere filmanmeldelser her.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!