Henriette Eilertsen (først) og Julie Marie Wessel Kjeldset (med megafon) var initiativtakere til det humoristiske demonstrasjonstoget gjennom Karl Johan i Oslo for å få tilbake «Jul i Bjåfell» på NRK i desember. Arrangementet hadde hele 550 påmeldte på Facebook, men kun et tyvetalls mennesker deltok.
Henriette Eilertsen (først) og Julie Marie Wessel Kjeldset (med megafon) var initiativtakere til det humoristiske demonstrasjonstoget gjennom Karl Johan i Oslo for å få tilbake «Jul i Bjåfell» på NRK i desember. Arrangementet hadde hele 550 påmeldte på Facebook, men kun et tyvetalls mennesker deltok. Foto: Astrid Helen Holm (Mediehuset Nettavisen)

Enorm blånissedemonstrasjon på Facebook endte i mini-protesttog i Karl Johan

De store folkemassene fra sosiale medier som vil ha tilbake «Jul i Blåfjell» på TV kom aldri for å gå i fakkeltog i Oslo.

Publisert

(SIDE2): Lørdag kveld kunne et tyvetalls nisser sees gående gjennom Karl Johan med lyslenker, plakater og demonstrasjonsrop. Målet var å få «Jul i Blåfjell» tilbake på NRK.

Facebookeventet, som hadde over 550 påmeldte og 2.200 interesserte, tydet på at Karl Johan ville bli smekk full av engasjerte blånisser, men den gang ei. Veien fra å melde seg på i sosiale medier og det å møte opp, er tydeligvis en dørstokkmil for langt de fleste.

Selv er blånissetog-initiativtakerne Henriette Eilertsen og Julie Marie Wessel Kjeldet overrasket over det store engasjementet saken fikk i forkant, men ikke rundt selve oppmøtet.

- Det er vel som forventet, sier de om det labre antallet oppmøtte blånisser.

- Men vi visste at vi ville gå uansett. Det begynte jo som en spøk, understreker de til Side2.

Sterke reaksjoner i sosiale medier

Julekalendere på TV er definitivt et tema som opptar mange.

Diskusjonene og reaksjonene på sosiale medier har i år vært mange og kraftige etter at det ble klart at NRK kom til å sende julekalenderen på TV i desember i stedet for klassikere som «Jul i Skomakergata», «Amalies Jul» og «Jul i Blåfjell».

Sinte TV-seere har siden midten av november krevd å få de gamle, folkekjære julekalenderne tilbake, mens NRK sier de mener barn fortjener oppdaterte kvalitetsserier.

Les også:NRKs valg av julekalender setter sinnene i kok

(Artikkelen fortsetter under)

Foto: Astrid Helen Holm (Mediehuset Nettavisen)

- Hander om tradisjoner

- Hva vil vi ha? Blåfjell! Når vil vi ha det? Nå! lød det fra gjengen som vandret gjennom Karl Johan lørdag kveld, til heiarop fra folk fra sidelinjen.

På spørsmål til initiativtakerne om hvorfor dette har vært en sak som har engasjert dem såpass at de arrangerte eget fakkeltog, sier Henriette Eilertsen:

- Det er først og fremst basert på humor. Men temaet samler folk, og vi har selv mange gode minner og opplevelser fra julekalenderne på TV. Når man nå begynner å få tantebarn, har man lyst til å dele disse tradisjonene også med dem.

De understreker at målet med toget var å ha det gøy og gjøre noe hyggelig.

Les også:Få et gjensyn med julekalenderne du (sannsynligvis) aldri mer får se på TV

Se bildene fra toget under:

Foto: Astrid Helen Holm (Mediehuset Nettavisen)
Foto: Astrid Helen Holm (Mediehuset Nettavisen)
Foto: Astrid Helen Holm (Mediehuset Nettavisen)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!